Wednesday, December 26, 2012

Aci lagi x??

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

aku penah plan dulu...
tiap kali besdey2 member lon bol ni nak le update..
las2 ke laut...

xtau knp, hari ni rindu giler..
aku bukak balik gambor n tengok video2 ngan dorang...
dah la aku memang emo sejak menjak ni...
naaaaakkkk jugak layan bende sedih2...
ni namenye CARIK PASAL...

ape2 pun,
sebagai sesuatu yang menggamit kenangan....

tanpa kita sedar....

dah 3 tahun lebih berlalu...

saksikanlah sahabatku...


*ni je yang ade dalam koleksi*


episod 1: BESDEY HAIRI


Bile tengok, teringat n terasa balik debaran tunggu kat belakang gelap2 tu...
macam2 perangai n bunyik dengar..haha

another 1,

ni video gelabah nak pasang lilin...
esek terpadam je..aishhh...

pastu, kite pi melepak minum2..
*kantoi di situ balik lambat, jadi kutu rayau*


nombor paling cantik katenyeeeee....
haha
sory le...
dlu xeran...sekarang bukak video tgk die je..
terserlah kegatalan di situ..
muahaha



video seterusnye kegedikkan kite gegirl2 ni...ish3




walaupun dah lepas sebulan lebih...

boleh agi kan nak wish hepy belated besdey kat hairi...

hehehe

semoga jdoh aku berpanjangan..
*tetibe je..haha*

p/s:
1st time try upload video gune youtube...
xtau kenapa mesti kene kuar gmbor ntah hape2..
hope masa korg tgk, kuar gmbor ct je...
klu kuar gk gmbor bkn2,
TUTUP MATA
KLIK KAT 'X' CLOSE..
JGN GATAI TANGAN KLIK KAT LINK TTTTUUUTTT TU YEEEEE...
wpun umor dh sampai had, jgn nak gede2 bukak..
rabun mata kang...

hehe


Tuesday, December 25, 2012

cuti yg x bererti..

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

lame giler x menaip..
hati ngah walang, paling2 pun ngadap je page kosong ni..
then log out..
sebab makin tengok page kosong putih camni, rasa cam cmtu la kosong nye hati aku..
ayat nak sadis kan..

ade org kata, klu kite sedih ke ape, try la bzkan dri ngan wat ape2 keje...
kadang2 menjadik,
tapi dalam keadaan yang parah camni,
nak wat keje pun xboleh dah..

otak dah xmampu nak pikir tindakan paling rasional patut aku amik
kalau la ade alat yang boleh interpret semua isi hati aku kan senang..
xpayah aku nak simpan semua ni sorg2..
biar org tau aku ngah sedih..
biar org tau aku ngah hepy..
biar org tau aku ngah marah..
aku bukan robot la..
klu aku tgh sedih, bukan ke palsu senyuman aku?
bukan ke palsu gelakan aku?

tapi aku paham,
dah namenye manusia,
nak teman kita masa tgh hepy je..
bile kite sedih2, sorg2 je jawabnye..
terime la hakikat yg manusia memang camtu.

aku lagi rela sakitkan ati aku sendiri daripada org len yang buat aku sakit..
xperlu tnya kenapa (macamlah ade org nak care pasal aku..phuuiihh!)
sebab jawapan tu akan terjawab dalam hati aku je..
silalah panggil doremon abd ke 54 utk keluarkan alat mendengar rintihan hati..


p/s : Allah, 
sedihku, air mataku, bahagiaku, sakitku semua perasaanku adalah milikMu.
Hamba xminta untuk dicabutkan segala nikmat ni.
Tapi hamba mohon, kuatkan hati hamba utk tegar hadapi semua ni..
amin.. 



p/s drpd diri sndri:
aku rindu ko yang hepy wahai hati..

Sunday, December 9, 2012

Weekend yang sungguh panjang..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

Giler penat minggu ni...

jumaat pas keje tu terus shoot gi Keramat.
Mak Long buat tahlil untuk arwah pak long..
balik keje pun dah kol 8 camtu, dah sah2 la sampai keramat lambat giler..
sampai2 orang dah abes tahlil..
stress beta..
pastu dok bersembang, dok tulun2 kemas, men ngan ank sedare tau2 dah kol 11
time tu ibu n ayah ade..
so depa balik ngan aku sekali..
brenti jap pi isi minyak..
then pastu mule lah kembali episod2 makan langsat dlam hidup aku lagi..
bukak gps, menonong mane ntah die bawak..bengang je aku...sampai kat area taman perumahan die pi bawak aku redah..hampeh btol..
sampai la jugak umah...tapi kol 1...
sempat lagi melantak kueh bakar before tido..
memang masyuk..hehe

sabtu pagi plak aku kene keje...
before gi keje singgah jap pi bekpes kat seksyen 7 ni...
memule ingat nak bawak dorg mkn kat kedai bukit...
tapi bile pk jauh sikit and dah lambat, xjd bawak..
melantak la roti canai...mintak sampai 2 keping...last2 makan xsampai separuh pun..
yang len  bungkuih..
hantar ibu ayah adik gi komuter then gi keje..
xsempat balik keje, kak ct dah mesej ajak gi majlis kawen kat picc yang aku cite semalam..
bes gak gi majlis orang kaye ni..
dapat aku cilok fresh flowers byk2..
mmg wat cam majlis famly aku plak..haha
pastu siap menempek sekali kat team KADKAHWINKU.COM
tempat buat kad kawen utk schawal tu..
tapi bukan tu yang aku nak cite..

*sambungan entry semalam*
mase mule2 masuk segan gak la..sebab kitorang sampai lambat...
tapi dah sampai meja terus makan ngan rsa segan silu tadi lesap serta merta..
nak2 makanan KUZI CATERING plak..
nak rasa nak sedap tak...
sedap lagi makanan masa majlis abg long dulu..
tapi BUTTER PRAWN die mmg mantop..

salah satu slot, dorang selitkan video pasangan pengantin tu..
dorang cite la ape yg ske, xske dgn attitude pasangan..
yang ni aku dengar2 camtu je la..
bile dorg cite camne dorg berjumpe,
terus terberangan...
kalau aku nak buat video camtu,
xkan aku nak berlakon ngah men lawn bowl kot
xpun, berlakon balik scene 'nak sy tolong' tu..
xpaham ey?
haha
aku jumpe en someone dulu kat padang lawn bowl..
masa tu aku baru je nak berjinak2 men..
time ngah amik bowl tu, ngan berat2 tu ade plak org tegur offer nak bawakkan beg bowl tu...
xsangka melekat sampai sekarang.. ;P

berbalik kat video td, die tunjuk la masa dorg nikah..
aku tgk cam nak ternanges plak..
siyes poyo..
utk tak melayan rasa poyo tu, aku sambung la melantak..haha

balik tu, pusing putrajaya jap sebab bangla yang tumpang aku tu (pekerja kadkahwinku.com) nak singgah amik gambor jambatan putrajaya . nak tunjuk kat maknye katanye..die nak balik bangla, mak die panggil balik suh kawen..heh3
sampai umah dah penat tahap gaban, kol 2 lebih baru tido...

pagi ahad,
pas subuh xdan nak tido..
aku terus renovate susunan bilik..
tapi kompius jap..
sebab aku mmg xreti nak susun2 brg ni..
last2 jadi camni je..

ni baru meja yang memang aku xtau nak bagi kemas..
saje nak show off fresh flower yang aku cilok smlam...

sususan jd camni sbnrnye..


nak tergelak aku tengok..
camni susunan nye??
xmembawa perubahan sangat pun sebab asalnye,
almari dua2 tu kat belah kiri, meja belah kanan...
yang ni tukar meja ke kiri, lemari ke kanan..
hampas giler rasa...
len kali la plak kemas..
xlarat dah...
tadi dah kol 9.30am baru siap..
kol 10am nak gi kenduri kawen kat sabak plak..
ngan gelabah2, gi la amik k ct, then gi pkns..
beli hadiah, singgah kedai tinted komplen pasal tinted pastu terus gerak gi sabak bernam..

dah sampai tu, lalu sekolah aku...
so singgah jap melepaskan rindu..

gambar blok dorm dari surau puteri

aspuri..stay kat blok kiri masa form 3, bangunan kanan form 2..

blok ni plak time aku masuk cantik lagi...
dok blok ni masa form 1 and form 4, tingkat 3..
form 4 plak sampai tengah tahun je...
pastu aku chalo hey..

blok putera
tempat usha2 adik baru masuk

blok lama putera...
tempat cuci2 mata...haha

dulu xde ni...
now dah de pondok guard kat area nak masuk asrama ni..
siap ade gate lagi...

blok kelas

tempat kawad + taekwando- menyibuk utk sehari

bangunan pentadbiran

dewan tempat perhimpunan..

bye2 sekolahku...
sungguh menggamit kenangan..
banyak perubahan dah ade..
ye lah..
aku keluar 2004...
now 2012..
berapa tahun dah tu...
rindu nak masuk sekolah lagi...
sob3

abes sudah pasal kenangan2,
terus carik umah kak ain yg kawen tu...
dalam ati xsabo nak tau sape hubby die..wpun dh agak sape..
then dalam takut2 sesat tu, jumpe gak la..
time tu baru kol 2 lebih..
tapi majlis dah abes..org dah xde dah..haha
sembang2 jap sambil makan, balik...

next destination, UNISEL..
nak jumpe Gmah, tengok keta kancil yang die nak jual..
ayah ibu pun ade tgk sekali..
keputusan keluar esok..hehe

pastu dalam 6 lebih baru gerak balik...
kol 9 tadi sampai umah...hehehehehehe

wat keje?
owh tidak...
saya xrehat lagi...
penat!

esok nak kene gi opis pagi2 morning...
erghh...

p/s: panjang dan bosan,
right?

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA KAK AIN N ABG SAHLAN..
alhamdulillah, dah selamat jadi suami isteri u ols ye...
hehe


Penyibuk yang sangat bahagia..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

sempat lagi aku nak mengahapdate blog ni wpun tahap kepenatan dah melampaui batas..
sementara cite masih fresh, syok la nak bebel...

tadi aku gi wedding kat PICC..
giler la.. dlu masa schawal kawen, aku xdapek join..
la ni, kak ct ex housemate aku ngajak pi wedding customer die..
giler la..
gune kuzi katering lagi..

ok first pic of kos la gambor aku ye dak...


ni first time aku gi PICC ni...selama ni lalu je..
paling2 singgah kat depan PICC iaitu DCC..
itu je mampu gi..



ni le makanan kuzi katering tu..
paling sedap, yang udang butter tu je..
yang len biase2 je..

pengantin dari jauh..


padahal aku bukan kenal pun pengantin ni..
tapi yang bes aku dpat rembat bunga2 yang ada...muahaha
*seperti gmbr di atas sekali*

tetibe cam xde mood lak nak cite...
malas la ..
bye...

esok ade another wedding..





Wednesday, December 5, 2012

Bebelan mengisi masa lapang

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

lately memang bizi giler..
kat tempat keje la..
kalau kat umah free je..
kebizian yang melampau tu buat aku rasa nak buat keje kat umah je..
giler rajin sampai bawak keje kat umah...
tapi kerajinan aku tak cukup hebat nak menewaskan kemalasan aku..hak3
pagi2 morning ye ye semangat planning nak buat macam2..
last2 balik keje, hampeh!
sampai umah paling2 dah kol 8..
pastu balik mandi, bukak fb, men game..
pas men game mesti dah mengantuk sebab before men game lagi dah penat..
so, pas men game,
tido....


mane koje yang aku bebel nak buat tu pun ntah..haha
ni pun cara2 nak tido dah ni...padahal tadi tekad nak buat minute meeting..
tapi memandangkan dah penat, niat hati nak buat pagi..
niat ni asalnye dari last week lagi..
tapi sampai hari ni xtertunai..
xpe..yang penting niat kan..

ni aku bebel2 ni bukan sebab aku rajin benau nak menghapdate blog ni..
tapi sebab aku ngah tunggu mesin basuh tu siap basuhkan baju aku untuk 2nd round..
sebab tu le xtido lagi...klu x, time ni dah syahid dah apetah lagi tido ku lena dititip mimpi indah..
bluek!!indahlah sangat..
maybe sebab aku penat sangat, so tiap kali tido mimpi bukan2..
owh...stress beta..
ok lah...baju dah siap basuh tu..
chaa..~~~

p/s: cyra kesayanganku sangat hebat..masuk wetland putrajaya, redah segala batu-batuan, lubang-lubangan, kayu-kayuan, air-airan *orait, enough rosakkan bahasa* n sangat bergaya seperti hilux..cayalah lu..

p/s to cyra: jangan sampai tayar bocor kne batu ey..kne aktif tau ; P

p/s utk dri sndri: memang bes bebel n cakap sorang2 kan??dasar gile..haha*gelak keji*


P/S YANG PALING UTAMA: BILIK AKU TAK TERKEMAS-KEMAS LAGI...
ARGGGGHHHH!!!!TENSENN....

Tuesday, December 4, 2012

Macam mana nak ikhlaskan hati?

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

hahaha...hari ni dalam pada berangan tersengih sorang2 bile teringat seseorang masa ngah drive, tetibe muncul plak perasaan sayu dalam hati..chewah...ayat.....cam puyus..
tapi siyes lah ni..
sejak dirompak buat kali kedua, bukan setakat trauma je aku dapat..aku dapat perasaan dendam sekali..
xbes nok...tapi tu la yang aku rasa..
aku tau menyumpah org tu xbaik..
tapi aku harap org yang merompak tu bersama2 geng die rasa ape yg aku rasa..
kalau dengan duit beribu o berjuta yang die dah pernah curik tu boleh die wat bayor umah, harap umah die terbakor..
kalau ngan duit tu die beli ape2 kenderaan , mati la ko ngan sadis,,
hahaha...keji kan..
silap la beb..carik pasal ngan aku..
ngan aku senang je...
ko nak amik duit, n segala harta bende secoet tu , silakaaaannnn...
tapi ingat...
selagi aku teringat2 muke ko..selagi aku teringat sume2 kejadian masa tu..
aku memang xmaafkan ko..
selama mana ko nak bertahan..
ko nak melutut kat aku?
klu ko mengengsot pun belum tentu aku maafkan ko..
aku memang jenis pedengki...apetah lagi ngan orang2 cam ko..
aku lagi respek kat pengemis..
wpun dorang mengemis..menipu kunun2 tak mampu, n sebagainye,
at lis die xde meninggalkan kesan kat memori aku..
xcam ko..

cume...
aku xsuke rasa camni..
aku rs keji giler..
asalnye dah memang keji..
bile jadi camni bertambah kekejian aku..
tapi klu ko pun xkesah merompak,
ade aku kesah ko kne carik aku nanti???
hak3

p/s: jgn contohi sy..

Monday, December 3, 2012

aku dan aku daaaaannn aku..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

nak pikir tajuk je dah amik mase sejam..nak pikir bebel ape amik lagi 2 jam..last2 kang xde mende pun aku cite..lalalal~

tapi bukan hari ni..
la ni aku rasa nak membebel sebab aku ngah stress..
pes time aku jadi weng kat tempat keje sampai lama giler xleh wat keje..
aku rsa loklak..aku rasa nak muntah..xselesa giler badan..
mungkin sebab dah lame duk hotel, so bile kene buat keje, badan dah mengada..ahah!
kalau bos aku baca ni kompom xnak anta aku gi mane2 lagi..
tapi siyes...rasa rindu plak nak gi outstation (bunyik kasi sedap..padahal workshop je)
mane taknye..aktiviti pagi sampai petang...
malam dah boleh goyang kaki sambil layan cite..
tu belum masuk tang mandi lagi..
aku ni kalau ade air panas memang berjam2 mandi..
ce kat umah ni...aku rasa xsampai 5 minit aku mandi..
basahkan badan, sabun, bilas, dah siap!
mandi kobo kate ko..
aku xtahan sejuk..
kang xpasal2 aku rasa nak mengamuk kalau tulang belakang aku wat hal gara2 kesejukkan..
*bes x alasan guwa??hahaha*

oh ye..tujuan entry ini dibebelkan adalah kerana aku esek terngiang2 ex-romate kat hotel masa gi workshop tu cakap aku ni serius....
SERIUS??
adakah aku serius?
serius ke aku ni serius?
bile aku dengar je die cakap camtu, aku terus gelak..
pastu aku explain la kat die..
aku bukan jenis camtu..
cume nampak siyes sebab aku xtau nak bercerita dalam bahasa inggeris camne..
u know what my dear?
i sound silly when i speak english..
ngeh3

so bagi mengelakkan aku terlebih silly dari kadar yang sepatutnye bek aku diam je..
aku ingatkan ok la bile dah bergaul ngan orang2 obersea..rupenye haram jadah makin teruk tatabahasa aku..hak3..tapi takpe..tu bi je..bukan bahasa ibunda ku..whuah3

in d same time, 
ehem..
malas nak puji diri sendiri, tapi ni bukan aku cakap eyyy...
die yang cakap..
die cakap aku cantik...
hik3

cantik la sangat....
(terus wat muke huduh)
sory ye u...i xcantik..
i comel je...
lalalalalal~~~hak3

ok..abes pujian dari wanita iraq..

next...

orang philipine, n sri lanka cakap aku fotogenik..

owh yes....sile la gelak puas2..
up lagi,,up lagi..

sebab aku pun nak tergelak bile depa cakap camtu..
halooo...tu bukan fotogenik..tu fotogedik..plez la.tlg la bezakan yang mana satu intan yang mana satu permata..*apakah?*

pastu aku xtau la dorang ni ikhlas ke, perli..sebab ape tau...
sebab aku kan xde kamera..tapi kan aku kan suke amik gambor..
so, TERPAKSA la aku PAKSA dorang amik gambor aku..xpun aku menyibuk dalam pic dorang..hak3
pastu, bak kata k ngah, orang sri lanka tu cakap camtu sebab aku type2 dorang..
agak2 statement camtu mintak penyepak ke penampau?
hahahaha
xpe2..yang penting dah di puji..
wuek!

lastly, 
orang mexico yang aku hantor pi KL tu..
die cakap aku sangat la proper..
bile cakap tu sopan, susun atur ayat nak kasi btol..
yang tu memang aku terbahak2 la gelak..
aku cakap kat die, bukan aku proper..tapi aku plupe..aku xingat perkataan2 yang aku nak cakap tu..
xabes2 ayat aku,
*how should i explain it to u*
*ayoo...what's the word*
*ish! perkataan ape tu*

haa...amik..kuar bm aku kat die..


ape2 pun memang bes..
sebab group aku dapat no 1 pertandingan masak..haha
statement xde kene ngene..

ce carik mana aku?
heh3

p/s: 
nape ari tu aku xleh upload pic..
ni boleh plak..
pastu die suh beli space lagi..
ape maksudye?
anybody, plez ajar,,,

Friday, November 30, 2012

Youth be Aware 2012 @ Renaissance Hotel melaka

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang


taraaaa....ni la workshop yang aku gi..
pasal environment and health..
tanya lebih2 memang aku xleh jawab la..
datang pun cam xde hati..haha

tapi inilah pengalaman....

26/11/2012
sampai kat Hotel tu dalam kol 1.30 cmtu..kuar awal, tapi sampai lambat..terserlah merambu ke tempat len..
pas register masuk bilik...dalam hati berharap dapat dok sorang so leh ajak ibu datang sekali..
masuk2 bilik tengok dah bersepah bilik..
ok...ade roomate..
orang iraq..
haha

soklan budus yang pertama keluar,
'are u muslim?'

bile kuar jawapan yes je, aku terus yezzza bukak tudung..hahaha

sembang2 sikit, speaking hokey...bukan speaking arab...speaking bi la..alangkan bi aku pun fail apetah lagi kalau bahasa arab..huhu..

pastu aku pun men snap2 gambar bilik..

so, saksikan la hotel 4 bintang..

ni toiletnye...memule sekali masuk2 bilik usha toilet..
DEM!xde paip..
yang xbes gi hotel mahal camni la..wat gaya2 obersea..
nak cebok camne..haktuih btol!
tapi hidup gak la..sebab toilet kat area bilik function ade paip..sebab tu aku suke membuang kat situ je..haha

tab mandi yang buat aku makin berangan nak tab mandi sendiri bile beli umah nanti..


katil yang dah bersepah.. aku punye yang belah kiri..kemas kan..
hak3

meja solek..

tv ngan kawasan lepak2..

suasana dalam bilik function 


pas masuk bilik, turun gi bilik function (bilik ak tingkat 14, bilik function tingkat 7)

turun2 je aku dh ketaq dah..ramai nye orang duk speaking...aku diam je la.aku kan pendiam..haktuih..
so, yang aku approach orang indin ngan mesia je..hak3

hari opening mmg bes giler..
aku kan xpenah gi bende2 gini wpun kan utm dulu..
so, batak la sikit...
pas abes segala ucapan, dorang amik gambar ngan speaker2 sume..
rase rugi sangat xbawak kamera..
macamkan aku ade je kameranye tu..

malam, aku jadi rajin..aku wat keje..romate dah gi merambu,,
aku nak gi merambu xde geng plak..
so, wat keje lagi bagus..
dapat la siap keje sikit..

pas penat,
tido..tapi xleh tido..hampeh giler rasa..

27/11/2012
hari kedua ni banyak talk..
talk n talk n talk..
awl2 mmg bes..
cuma aku xpaham ape yang dorang bebel pasal MDG's ape jadah ntah..
MDG's - Millenium Development Goals
ade 8..
*ni aku bukan saje2 nak tulis..tp salah 1 yang aku kene buat pas program ni, ade lah dipaksa untuk menyebarkan kesedaran ini..ini adalah paksaan..haha*

tapi rakyat malaysia aku rasa xsedar sume ni..termasuk aku..haha

petang plak ade pertandingan masak..
masak??
shut!
abes tunggang terbalik sume sebab kebanyakkannye orang mesia n indon je yang tau masak..
dr philipin, mexico, australia ramai yang xpenah masak.
aku yang alangkan penah masak ni pun gelebah, ape lagi dorang yang xpenah masak..
bagi resepi nasik goreng n lauk2 asia..memang org mesia la jd mangsa,,

tapi aku kagum ngan dorang budak ni..laki..
memule die diam je..
xpandai masak katanya..
aku rasa nak hempuk je kepala die..
xpueh ati btool..
bleh die tgk kitorang gelabah tenuk masak, padahal die terer masak..
gaya die mmg cam chef(dah biasa masak), pastu rasa die, pergh!sedap!
untung adik aku dah de pakwe..klu x aku suh ibu pinang die..haha
bukan untuk aku..untuk adik aku la..aku xnak..hak3

malam, ingatkan nak buat keje..
tapi rs penat giler..
so, layan cite pastu tido..hehe

28/11/2012
ini adalah hari disaster bagi aku dan yang terpalit op kos la group aku..
ade ke patut dorg pilih aku jadi group leader..
korg nak sangat group korang hancuskan..
haa...silakan..

aku dah la xpaham ape yang dorang bebelkan..
english aku plak trok yang hamat..
tengah2 aku lead group yang jadi dull giler sebab aku tu, boleh plak perut wat hal..
time2 tu la nak sesungut...
sakit jiwe je rasa..
mesti dorang pk aku buat2 sebab xle nk lead group tu..
aku pas jap suh budak laki tu lead, cabut nek bilik amik ubat..
pastu telan..
rasa nak tekeluar isi perut sume..
malu giler rasa..

dorang pun tanya cam malas2 je..
r u ok..bla3..

lantak korang la..sape suh pilih aku..
tapi aku dah memalukan mesia..oh tidak!!!!
xpe2 rilek...dah abes dah..

yang besnye, time gi jalan2 nek duck tour, aku dah elok..terserlah bile jalan2 terus sihat,.puiiii!

duck tour..
apekejadahnye bende ni?
bes giler beb...
bentuk die cam kapal..tapi ade roda..
mule2 die bawak pusing melaka..pastu sampai 1 tempat, die gi masuk laut...selat melaka..
bes giler! tapi mahal..untung yang ni org bayor..hahaha

balik tu, sempat rembat cencalok..
kipas..
n seketul keychain..

29/11/2012
last day...yahooo...
xsabar nak balik..
paling bes, group aku dapat no 1 pertandingan masak..haha
hadiah maggi bagi..so, dapat bayangkan tak ape hadiahye?
megi cukup rasa, sos cili megi, sos tomato megi, megi cup, megi..megi..dan megi..

ape2 ntah..

pastu, balik tu aku bawak sorang gegirl mexico ni..
die teringin nak gi KL..
bawak kan la..
2jam je dari melaka ke kl..
tapi dalam kl saje nak cari hotel untuk die sampai 3 jam..
tapi lastly dapat gak hotel kat area bukit bintang..

apesal ntah aku bermurah hati sangat nak bawak die..
xpe la..die mandrem aku kot..hak3
banyak giler die punye cite, 
yang aku suke, die ske tanya pasal islam..
yang aku xske, aku xreti nak explain so that islam tu jugak nampak indah kat mata die seperti mana yang aku rsa..
owh...aku xlayak jadi dai'e...sob3
moge2 die jumpa o dapat info dari sumber2 yang btol n bes, n doakan la hati dia terbuka utk islam..
aminnnn...


panjang kan aku bebel..
ni la akibatnye bile dah lama xupdate blog..

ade lagi nak bebel ni..
ade sorg ni..die cite la die frust sbb die dh wat macam2 nak awarekan org..tp xbg kesan pun..satu pagi yg hening, aku brekfes ngan die,, aku ckp la kat die, kne byk sbr klu nk sedarkn org..lg2 kt mesia ni.. pastu die bebel2 la ckap org xnk amik tau la..avoid la tu la ini la..aku paham la sebab aku lah salah sorg yg ske avoid tu..pastu boleh plak die kata, cam u la xnk amik tau kan..kene sedas..hahaha
kadang2 org camni, die ske tros tunjuk jari ckp org cm aku ni xnk amik tau tp die xnk pulak amik tau knp aku xnk amik tau..
die cakap pasal lynas la ape la..klu die begitu tau, than do something.. aku jenis yang xtegar cam die,.berani nak luahkan ape yg die xpueh ati, nak bertindak sebegitu.. bagi aku, biar la aku btolkan diri aku..sebab aku tau aku bukan bagus sangat.. so, die xlayak nak judge aku xamik tau langsung pasal environment. mungkin skop perhatian aku sangat kecik berbanding die..tapi at lis, aku bukan jenis suke buang sampah merata2 cam orang len. aku bukan jenis yang ske sgt nak membazir sesuka hati. 

die ade minded die, aku ade minded aku. mungkin tindakan aku x seagresif die, tapi aku tau aku dah dpat ilmu untuk aplikasi kan pd dri aku. bile aku dah rs aku hampir sempurna dalam aspek tu, baru la aku bleh educate family n kawan2 aku.. tu je la yang aku mampu sebab aku xnk poyo2 sgt bergiat kat org rmai, pdhal diri sndri xbtol lg..famly n friends aku xsempurna lagi..

sekian bebelan saya..
xpaham, padan muka..
tahniah kepada yang berjaya habiskan membaca entry yang serba bosan ini...

haahaaa

p/s: hari ni sy ponteng keje..
xlarat nak bangun pagi tadi..sakit pale.. *puuuiiihh!*

Sunday, November 25, 2012

Peram-peram pisang......

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

GILER LAH!

lama betul xtengok belog aku ni...dah tumbuh lalang rupenye..ish3

banyak bende dah terjadi dalam hidup aku selama aku berdiam diri...chewah..*giler sebab ngah demam*

keje .... erm...xyah la cite pasal keje...wat sakit ati je.. 

so, memandangkan org xnk dengar luahan ati aku, bek aku bebel pasal bende len..

tapi nak bebel ape ey.....

makan jap la..

*
*
*
*
(selepas beberapa jam)


*
*
*
*

(selepas beberapa hari)






ok....kite sambung peram cite sebab aku xde mood lagi nak membebel..

esok,

VAROOOMMM.....VAROOOMM! gi Melaka...sape nak ikut?
makan tanggung berak cangkung...
aku je la..u ols klu nak gi, kne bayor sendiri..

p/s: cite akan terperam for next 4 days..hahaha
aku nk gi workshop senin sampai kamis..


Monday, November 12, 2012

meroyan sorg2 di opis pada minggu keje cuti lompat2..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

hahahaha....panjang kan tajuk..

ari ni senin..-keje
esok deepavali - cuti
ari rabu - keje
kamis 1 muharram - cuti
jumaat - keje, tapi aku nak cuti..lalala~



mengidam..meroyan..teringat2..

owh choki2...

besnye dapat makan choki2//
apetah lagi bile dapat free...muahaha

p/s: choki2 n candies from kak ana's wedding..


Saturday, November 10, 2012

ape aku buat ni????

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha Penyayang

hari ni hari sabtu..
tapi saya kene keje
sebab saya keje sabtu minggu ke2 dan keempat
alpemesalahannya, aku sorg je yang kat opis ni ape jadah?
giler la..
tau tadi aku tido je kat umah..
tapi bes gak dok opis ni sorg2 sebenarnya..

OPIS INI ANNNNAAAAA YANG PUNYAAAAA...
hahahaha

siyesly, bek aku xyah gi opis camni..
xpe2..
lek2..
at lis ko dah datang kan..
minggu depan boleh la bermalas2an sebab cuti lompat2..

aku nak cuti jumaat..
so, plan merambu minggu ni adalah menjadi tourist guard..
bagi membalas jasa2 beliau *zainab, kawan k ngah* sebab dah bagi aku n k ngah merempat kat bilik die sampai die kene merempat kat tempat len, aku nak bawak die gi jejalan..

tapi gi mane ey??

pakcik google....

tulun..

wonderpet..wonderpet...kami datang...

SHiNGG! (bunyi laman web google terbukak..korang punye mesti xsecanggih ni..haha)

berdasarkan laman web ini

tempat2 yang menarik minat aku,

1. Taman Botani Shah Alam
sekarang ade wat musim salji..pastu xsemahal kat i-city..
masuk 3rm, yang salji 5rm..
ok la kan?

2. high 5 bread town
kat seksyen 21, shah alam. 
9am-6pm
rabu-tutup
xtau still bes o tak, tapi dalam gambar nampak menarik! =D

3. kompleks taman seni islam
seksyen 10, 9.30am-5.30pm
isnin-tutup
haaa....kene sangat la kan klu nak jalan masa 1 muharram..islamik2 gitew..

4. Taman Wetland kota kemuning, seksyen 31
xsangka ada wetland kat shah alam..

5. taman hutan lipur bukit SUK, seksyen 5
macam bes gak...macam je la..

6. taman tasik shah alam
-dekat pkns..
ni tasik depan pkns tu ke? cantik ke tempat ty? (statement keji)

7. muzium sultan alam shah
ni, nak gi ngan en someone la..
en someone nak gi takk??


pilih la yang mana 1 pilihan hati..

p/s: banyak jugak la tempat menarik kat shah alam.......
cintai lah sungai kita..
eh! de kaitan..
jap..owh..dah dapat...

CUTI-CUTI MALAYSIA~~~~hak3





nota kaki berkaki2:
pas dah abes bebel, bace tajuk cam xde kene ngena je...blasah je la ye dokkk..