Wednesday, January 17, 2018

Mimpi seram

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Alahai..baguih benor le tu entry pembukaan cite pasal hantuπŸ˜‚
Tapi serius tengah berdebar lagi.
Sajalah coret2 kat sini buat kenangan😌

Malam tadi saya n dedobot tido awal. Sebelum isyak dah tido. Sebab nak tunggu dia tido sendiri memang nan ado nye kalau dah balik rumah jidah ni. Sanggup tahan mata nak main punya pasal. Padahal petang tak tido. Sebelum dia buat perangai. Baik tidokan cepat.

So sebelum tido, dah pujuk2 dulu la suh peluk mainan la ape la..then baca doa tido, ngucap ngan selawat pastu terus terlelapπŸ˜‚ takdan dah baca ayat qursi, 3 qul semua.. 

***************

Sebenarnya tak tau apa tujuan saya masuk join team penyelamat mangsa2 kebakaran di sebuah sekolah. Nak kata saya pandai menyelamat, tak jugak. Tapi tahu2 suasana dah kelam kabut. 

Saya kena follow seorang budak lelaki yang dalam team yang sama (panggil A la ye..lupa nama dia dalam mimpi tu). Dan agak blur jugak sebab takde pun nampak api. Yang saya nampak cuma muka2 pelajar yang pucat dan ada yang berjalan perlahan, ada yang berlari cemas.

Bila sel2 otak mula berhubung dalam mimpi tu, rupanya saya salah seorang ahli team untuk menyelamatkan roh2 yang terperangkap kat sekolah tu..
Ape kehayyyyπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ seram giler kot muka budak2 tu ..pucat lesi je.. lalu sebelah kita lak tu.. n saya takde pun ilmu pendinding ke ape.. memang menyorok je la belakang A. 

Kami pun berjalan di satu korridor yang menuju ke arah beberapa buah kelas. Kadang2 ada juga melintas segerombolan 'pelajar-pelajar' dan tanpa hiraukan mereka A mengikut salah seorang 'pelajar' yang seakan-akan sedang memberi petunjuk kepada kami.

Dari korridor yang melintasi beberapa buah kelas, kami melalui sebuah tangga menuju ke kawasan ruangan bilik2 tertutup di aras bawah. Suasana memang suram. Terdapat beberapa orang 'pelajar' yang berwajah muram sedang menyusun pinggan2 di rak. Macam belakang cafe pun ada. Tapi pinggan2 tu pinggan kaca. 

Mula2 suasana suram tu tenang je. Tiba2 ada 'pelajar' yang mengamuk dan membaling pinggan di tangannya ke arah saya. Tapi pinggan tu tak kena pun pada saya. Pinggan tu terapung dulu sebelum jatuh di kaki saya. 'Pelajar2' lain dengan berwajah pucat bengis terus mengambil pinggan yang lain dan baling ke arah saya. Ada juga yang cuba hentakkan pinggan itu di kepala saya namun tak berjaya. Saya tak bergerak walau seinci pun. Dah la tak faham apa motif diorang serang saya niπŸ˜…. Tiba2 A cakap 'bagus kak. Akak berani'
Berani??? Ya right..den tengah blur tak habis lagi ni..
Dan bila A cakap macam tu, wajah 'pelajar2' tadi tiba2 bertukar menjadi ceria. Dan tak pucat lagi.

Dalam masa yang sama, dalam mimpi tu saya nampak muka2 segerombolan 'pelajar2' di koridor tadi seperti tidak berpuas hati dan bertukar menjadi rupa yang menyeramkan. Mereka terus berlari menuju ke kawasan kami berada. 'Pelajar2' yang baling2 pinggan tu kemudiannya terus berlari menyelamatkan diri. Dan A pun ajak saya lari. A kata gerombolan yang kejar tu roh jahat. Yang baling pinggan tu roh baik. Rupanya roh2 pelajar sebenar dan bercampur dengan roh2 pelajar tipu. Ada roh lain yang datang ke sekolah tu jugak dan menyamar jadi mangsa kebakaran. Jadi kami ni kena selamatkan roh pelajar yang baik2 ni la..

Saya dan A terus berlari sehingga kami sampai ke 1 lorong yang agak gelap..lampu pun samar2 je.. tiada siapa di situ...
Tiba2 tangan A menggigil.. saya tanya, A..tangan ko tu.. kenapa menggigil?
A jawab, saya boleh berhadapan dengan hantu..tapi yang ini...
Ada apa? saya tanya. Sebab saya tak nampak apa2 kecuali di sebelah kami ada tingkap.
Iblis, kak. 
Bila dia sebut mcm tu, ada sayup2 cahaya merah di sebalik dinding.
Akak tunggu sini. Biar saya pergi. Kalau ada apa2 akak lari. 
Adeh...jantung den dah macam hape dah time ni..
Disebabkan ianya satu mimpi, wpun saya ada ditepi tingkap tadi. Saya masih juga boleh nampak si A dan cahaya merah si iblis.
Bayangkan ada 1 hujung dinding. A berdiri sambil bersandar di dinding. Manakala si iblis di belakang sikit dari kiri A. Xtau apa yang mereka soal jawabkan, yang pasti A kalah dalam sesi soal jawab itu.
Kedengaran ketawa garau si iblis sambil menarik A ke arahnya. Sambil menangis ketakutan saya cuba lari, tapi di korridor kedengaran derap kaki roh2 jahat yang cuba berlari mendapatkan saya. Option yang ada, cuma tingkap.
Sebelum sempat saya lompat, dengar suara A menjerit ketakutan tapi sempat berkata 'lari kakkkk!!!'..

**************

Tersedar...
Dedobot merengek kenapa ntah..
Mengigau kot..
Pundi kencing yang penuh ni saya abaikan sebab jantung dah macam nak gugur bangun terkejut2 macam tu. Hampeh punya mimpi..
Takdan nak tengok jam pukul berapa. Mata macam kena gam.

***************

Dalam sebuah bilik seperti bilik guru besar. 'A' meracau2 seorang diri. Di belakangnya ada 1 frame bertulisan 'pengabdi syaitan' . (Bukan tajuk cerita ke tu? Saya pun belum tengok lagi cite tuπŸ˜…)

Sambil meracau, 'A' berlari keluar dari bilik menuju ke tangga. 
Agak tak faham dengan situasi yang ini sebab 'pelajar' dah tak ramai. Dan muka masing2 pun ceria je. Si 'A' pula ibarat seorang yang tidak normal tetapi atas belas ehsan sekolah, dia dibenarkan berada di sekolah itu.
'A' yang disebalik tangga itu tiba2 mengejar saya. Saya lari sekuat hati dan tiba dia sebuah tapak perhimpunan. Tapi 'A' tak pula kejar saya sampai ke situ. Dia berhenti di hujung blok mengadap tapak perhimpunan tu sahaja.

Di kawasan tu, terdapat sebuah jip dan beberapa orang pelajar sedang berlatih bersukan.. ada yang memanah, ada yang bermain badminton. 
Bila driver jip tu ajak kami naik jipnya. Kami dengan gembira berebut2 mengambil tempat duduk, dan tempat saya di belakang sekali. Baru nak berseronok, entah macam mana si 'A' menerkam saya dari belakang dannn....



Suasana kembali ke scene dekat tingkap tadi. Seakan2 saya dapat berada dalam diri si A.
Lepas berjaya melepaskan diri dari iblis. Jalan yang ada untuk selamatkan diri adalah lompat dari tingkap tu. Di bawah ada meja.. tapi dekat hujung dinding belah kanan.
Allah...tawakal je la. Aku kena lari..
Bisik A dalam hati.

A terus lompat dan berjaya mendarat dengan selamat. Dari jauh kelihatan seorang guru yang macam tak puas hati dengan A. Dia memanggil2 guru2 yang lain sambil menujing jari ke arah A. A malas nak hiraukan mereka dan turut membantu pihak bomba yang sedaya upaya cuba memadamkan api.
(Agaknya ni mcm flashback masa sekolah tu terbakar kot. A ni pun cikgu.. tapi dia kena fitnah jadi punca kebakaran tu jadi).

Sedang A (saya la tengah jadi A ni) cuba nak tolong padamkan api, tiba2 ada seorang perempuan memanggil si A untuk melarikan diri. Nama dak pompuan tu lydia ke claudia ke hape ntah..lebih kurang gitu la.. free hair. Rambut ikat pony tail. (Dalam mimpi ni dapat rasakan dia pun ahli team menyelamat dalam mimpi part 1 tadi. Maknanya ahli team ada 3 orang - saya, A, claudia/lydia).

Bila si A( ingat tauu..saya yang nampak apa A alamiπŸ˜‚. Tulis sAya la macam tu..senang nak cite) toleh balik ke arah kebakaran tadi, suasana bertukar semula menjadi suram.. muka guru2 yang berkumpul tadi bertukar menjadi muka yang menyeramkan..

Claudia/lydia bawa sAya lari ke tempat yang selamat. Tapi setiap penjuru koridor, ada sahaja roh2 jahat yang mengejar kami. Wajah claudia/lydia sangat tenang. Kiranya antara ahli team, dialah paling terer sekali. 

Lokasi terakhir kami, kami berada di satu kawasan yang (nak kena lukis ke?haha) ada 4 lorong koridor dan 3 pintu ruang bilik yang kecil. Gigih mak temah lukis nak jadikan kenangan punya pasal🀣

Ginilah lebih kurang..

Masa tu claudia kata kami dah terperangkap..xde option lain melainkan tunggu kat situ sampai pagi. Nanti lepas saya stopkan dorang dari masuk area ni, kita tunggu dalam bilik ni ya. Sambil tunjuk ke bilik bertanda X kuning tu. sAya pun angguk la..follow je dia sebab dia terer kan..

Sambil baca ape ntah xtau, claudia ludah kat kawasan merah koridor 1 dan 2. Bila claudia dah ludah dekat kawasan merah corridor 3, dia tiba2 nampak sesuatu dan nak pergi check apa benda tu. Dia pun langkah masuk ke koridor 3 .. xde jauh mana.. sAya boleh nampak dia. Dan bila dia nak lari masuk balik ke kawasan kami, di tersekat. Ah sudah!! Dia yang sebelum ni muka tenang je pun dah jadi muka cuak giler. Dia lupa yang dia pun sebenarnya adalah roh. So dia xboleh lepas dah kawasan tu. Dalam masa tu boleh nampak berkoyan2 roh2 jahat yang datang nak serang dari koridor 1 dan 2.. masing2 muka tak puas hati mencakar2 dinding lutsinar yang ada.. sAya pandang claudia.. claudia tak mampu nak tolong lagi. Korridor 3 makin dipenuhi dengan roh jahat berwajah seram.
Dalam kekalutan tu, sAya teringat, koridor 4 masih terbuka. Serius nak nangis time ni. Dari jauh nampak 1 makhluk melangkah perlahan2 ke arah sAya. sAya terus masuk ke bilik kecil X tu. Alahaiii...rupanya bilik tu toilet lama yang dah ditutup lubangnya. Dan pintu tandas tu pun bukan tertutup semua.. ada ruang di atasnya. Walaupun sAya dah kunci pintu tandas tu, tiba2 ada kepala slow2 muncul dari ruang atas pintu.. jantung dup dap laju toksah cakap la.. dah dalam separuh muka seram dia tunjuk slow2, tiba2 laju seketul muka betul2 depan sAya!

*****************

Nasib baik tak terkucil atas katil. Dah la tank penuh. Melampau betul mimpi. Siap ada part 1 part 2..boleh to be continue bagai ek..grr..

Tgk jam baru pukul 1. Bangun solat, update cite ni sementara fresh, n now dah cuak nak tido balik.. πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

P/s: xde seram mana pun kan..ala..nama pun mimpi.. anggap je la macam tengok wayang yang bayar mahal2 sekali hampeh..hak3


Friday, September 8, 2017

Trip Perak version terowbek teruk (-_-')

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Gila mengantuk dah ni. Tapi nilah peluangnya dapat guna laptop nak transfer segala gambar2 yang ada dalam hp. Still tak dapat dan tak tahu nak buang yang mana...rasa penting je semua..haha

pastu nak buat photobook sekali ni.alang2 ni kan..

dalam bayangan tadi macam senang nak buat.
rupanya leceh...

nak kena save gambar2 yang ada dalam telegram dulu..
pastu transfer masuk laptop
asingkan ikut tarikh,,tempat..bla..bla..bla..

ok..tetibe rasa malas pulak nak cerita...hahahahhaha

tengok dulu kalau sempat kita up cerita lah...kalau tak, next time yang taktahu bila tu la ye...

bukan ape...esok nak gi padang besar ni. kang ngantuk pulak..ngantuk je takpe...risau tingtong nak pitam...haaaa...

so, kita hold dulu ya...nanti kita cerita.. hehee

Monday, September 4, 2017

Rawatan Resdung @ Muar

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang



Perghhhh...lama gila tak update blog seh...sejak komputer dengan laptop bergabung mogok merosakkan diri masing2, blog ni sentiasa dalam ingatan je. Takde mood nak upate dengan henpon sebab sangat leceh hokeh..

Tapi hari ni kugigihi jua. Sebab nak mendelete gambar2 dalam henpon ni. So, kita tepek gambar dalam ni siap2.hehe


Sempena cuti raya haji tahun 2017 ni, bertuah la encik hubby sebab dapat cuti lama dekat kampung dia. Kilang dia tengah cuci mesin katanya. Huntung leeee... tahun depan raya kat kkb, mesti kilang tak nak cuci mesin (buruk sangka..hahahaha)

Ok..stop sesi buruk sangka. Kita tengok bab positifnya pulak.

Disebabkan cuti yang agak lama jugak la. Dapat dia pi buat rawatan resdung. 
Boleh usha la gambar2 ni. Tak banyak amik gambor sebab jenuh jaga budak tengah aktif ni.

Ni haa..alamatnya..
Mula2 kitorang terpegi rumah adiknya, sebab kat signboard, Lorong Haji Melan tu ada tulis rawatan resdung. Ingatkan kat situ.. alamat pulak 126-1. Ingatkan betul dah..rupanya rumah sebelah..kih2

Nasib le masih menjadi orang pertama yang buat.

Nenek tu panggilnya mak uda..
Guna teknik hembus2 dalam air..
Nanti ulatnya keluar kat dalam air.

Tiup kat corong ni. Tempurung kelapa + batang buluh kot

Ingridient paling penting adalah biji terung.
Ni bukan terung biasa.memang untuk berubat punya.

Buh kat atas plate panas ni+ minyak masak sikit nanti dia berasap2..
Tiup guna mulut n kemudian ganti hembus guna hidung then nanti ada ulat tersangkut dekat tepi2 bekas yang ada air tu.

Antara ulat2 yang keluar dalam masa sejam.
Rawatannya sejam je.

Kakak en hubby pun buat jugak..tapi keluar tak banyak sebab dia makan ubat.
So sape nak datang buat rawatan resdung ni, stop makan ubat sekejap k..

Alhamdulillah, kakak ipar saya tu walaupun masih teruk. Dia kata gatal dekat mata dah kurang.
En hubby pulak, memang xde dah bersin2 lepas mandi. Memang serasi dengan dia.

Ada masa lagi insyaallah akan pergi lagi. Mak uda ni pun peramah. Tak de rasa segan silu sangat.keh3

Baru perasan ada signboard ni dekat pagorπŸ˜…

So siapa nak try kat sini boleh la try.
Alamat ngan no tipon ada tu. Boleh contact beliau.

Kalau tanya direction, nak senang, dari by pass muar tu masuk ke persimpangan jalan kampung tengah. Area rumahnya antara dua taman..taman Rambai dengan taman apa ntah..lupa..taman makmur kot..
Deretnya ada tempat nursery pokok.

Bayaran pula seikhlas hati❤❤❤


Kalau ada apa2 nak tanya boleh emel terus kakpah89@yahoo.com

Maklum le..jarang bukak blog.. kang tanya apa2 tak perasan pulak😁

Chewahh..macam ada orang nak tanya dia..kah3

Oh..by the way, anak mak ude ni pun ada buat jugak rawatan resdung. Dekat pontian, parit sikom. Boleh contact no mereka teruslah sebab kitorang lupa nak tanya lokasi rumah anaknya tu.hehe

K bye.. nak buat benda lain pulak✌

Monday, April 17, 2017

Master

Dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

Semalam banyak gambar konvo yang saya tengok dekat fb.

Sedih? 
Ya!

Cemburu?
Ya!

Terkilan?
Ya!

Menyesal?
TIDAK!

Ikutkan hanya tinggal lagi 1 step sahaja lagi nak dapat macam tu. Tapi saya yang decide untuk stop atas faktor kelecehan sistem pengurusan dan saya pun taknak semakkan otak dengan benda2 cenggitu. Baik saya stop fokus besarkan si kecik ni. Even tak dapat habiskan, saya sangat2 suka dengan ilmu yang saya dapat.

Harap Allah sembuhkan hati saya. Supaya saya tak menangis lagi dengan benda2 yang kecik sebegini. Even tak dapat master tu, ingatlah yang diri tu dah berjaya master bagi susu dekat anak. Harap ini sajelah dapat ubatkan hati yang lara.

Mungkin juga hati sedih sebab lain. Antara penyebab malas nak sayang orang lebih-lebih. Nanti terharap mereka juga buat perkara yang sama. Taknak dah lebih2 excited. Ada rezeki panjang umur jumpalah. 

Tinggal lagi 5 bulan nak dapat phd bagi susu dekat sayang umi ni.😘

Takpelah sayang.umi xdapat master pun. Daripada awak jadi mangsa, baik umi stop je, layan awak. Dapat tengok awak main, tidur, lari-lari depan mata umi, tu pun umi dah bersyukur sangat. 
Takpelah umi tak dapat keje bagus-bagus pun. Sekurang-kurangnya umi ada masa untuk awak dan babah. Ada masa untuk doakan babah sihat tubuh badan makin dimurahkan rezeki. 

Jalan cerita setiap orang berbeza.
Jangan sedih.
Jangan kecewa.
Jangan berputus harap.
La tahzan..la tahzan..la tahzan..

Ingat matlamat akhir perjalanan.
Jangan lemah dengan layanan perasaaan. 
Lepaskan yang bersimpul.
Teruskan walau hampir tersungkur.
Sendiri pun tahu.
Masa tak tunggu.
Tiada ruang untuk yang bersedih.
Tiada tempat untuk yang terhegeh-hegeh.


Ingat momen awliya belajar berjalan?
Jatuh bangun jatuh tetap jua diteruskan.
Tanpa sedikit rasa penyesalan.
Walau sakit luka badan.
Berhenti bersedih.
Banyak lagi perkara perlu difikir.



Monday, April 10, 2017

Penapis Air

Dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ni dah kenapa pagi-pagi buta duk cerita pasal penapis air ni? Jual penapis air lak keee???

ahahhaha...tak jual...tapi semalam duk scrol fb tetiba ternampak la 1 iklan penapis air ni. Saje la klik nak tengok harga berapa. tapi harga tak letak. yang ada cuma perbandingan air dia, air paip dan air penapis lain di mana air dia je yang bersih. air lain kotor.
 menyampessss tengok..

Dulu masa saya sambung master amik environMENTAL enginering tu ada lah belajar pasal penapis air. jadi saya tahu lah serba sedikit pasal RO, activated carbon bla bla bla.. nak kata terer tu tak la sebab saya tak dpt certificate master tu pun...haha..
terkilan tak dapat habiskan tapi tak nyesal pun berhenti belajar. ilmu nya tetap saya dapat.

berbalik kepada penapis air tadi, kenapa air dia tak kotor bila buat elektrolisis??katanya sebab dalam air dia xde TDS. Total Dissolved Solid. maknanya air dia xde bahan enapan. 
ya memang betul xde sebab dia guna penapis REVERSE OSMOSIS singkatannya RO lah yang orang panggil sekarang. tapi dia tak jelaskan dengan sejujurnya kenapa air dia jadi macam tu, air lain jadi sebaliknya..

yang bagusnya RO ni, dia punya liang penapis (bukan liang lahad ye) sangat2 micro JADI DIA TAPIS SEGALAAAAA JENIS MOLEKUL DAN YANG BOLEH LEPAS HANYA MOLEKUL AIR. apa maknanya kat sini? maknanya, air RO ni totally air... xde khasiat.

yang merah kuning hijau tu molekul baik dan tak baik..habis semua kena buang..hehe

haaaa... part ni la yang depa sembunyikan..
Memang la xde tindakbalas bila buat elektrolisis sebab air tu air kosong jer. Air lain tu mungkin ada molekul bercas. So bila masukkan elektrod memang la akan ada tindak balas gelembung2 tu. Tinggal lagi nak tau gelembung2 tu apa benda je.

dalam air RO, ion biru ngan merah tu xde..

Masa saya tengok dia buat eksperimen tu, saya duk terfikir siapa2 yang bukan aliran sains atau yang terlupa basic pasal kimia mesti kesian kena tipu.

kalau korang pi kedai beli air, perasan tak ada air mineral tutup hijau, dan air tutup biru tulis air minuman?
taraaaaa...
tu la bezanya...

air minuman biasanya guna RO - hanya air sahaja xde khasiat. sebab tu harga dia murah.

macam air mineral pulak, harga lebih mahal sebab dalam air tu ada khasiat contohnya calsium etc etc.. dan ce check dekat label. sumber air mineral selalunya daripada air bawah tanah. lebih bagus untuk diminum. pernah tengok orang beratur ramai2 tepi bukit amik air mata air? katanya boleh sembuhkan penyakit la apa la... tu sebabnya ada sumber mineral dalam air tu..

ntah korang paham ke tak den bebel ni..haha...
Tak kisah la tu..yang penting, kalau korang nak beli water filter jenama apa pun belilah. 
TAPI JANGAN SAMPAI TERTIPU!
kunun2 boleh sembuhkan penyakit la..air dia lagi bersih la..ph tinggi la lagi bagus la.. membongak semua tu..
ph untuk drinking water biasa 6 - 8.5 gitu je... yang nak ph tinggi2 tu buat ape? 
berlubang tekak kang...haaa (ayat hyperbola je ni)


disebabkan nilah saya sangat particular nak pilih penapis air πŸ˜‚
Kalau diikutkan dekat water treatment kita dah treat air betul2 dah dan keluarkan air ikut standard minimum. tapi on the way nak sampai rumah kita tu la mungkin terenap benda lain. contoh kat rumah saya ni, karat dia allahu....paip sinki tu tak sampai setahun dah karat..

macam mana nak pilih penapis air?
pilih yang tak membongak dan mampu untuk korang beli...tu je..

yang mana kata air dia paling bersih berbanding penapis air lain --> REJECT
mana kata air dia boleh sembuhkan penyakit --> REJECT
Mana yang sampai kena buat loan bagai untuk beli penapis air dia --> REJECT

nak jual produk riban2 tak kisah. asalkan bila jual tu jujur. contoh
' Penapis air kami ni sama je dengan penapis air lain. Bezanya kami dah upgrade ada air panas, air biasa dan air sejuk. Kami juga ada servis after sale selama 7 keturunan. sebab tu harganya lebih mahal'. 
haaaa....jujurkan sedap dengar.. elok2 taknak tertipu dah kena tipu dengan kejujuran seller..

Alahai kakpah..cakap banyak plakkk...jadi la seller penapis air cenggitu..
hahahah...tak payah...rentikannnn...sebab saya duk ushaaaa je ni macam mana nak buat penapis air homemade πŸ˜‚ disebabkan takut en hubby kata i senget, so pendamkanlah hasrat itu.

Ok la..seronok jugak bebel pagi2 ni. Xboleh tidur mengenangkan eksperimen sains diperkotakkatikan oleh individu tak bertanggungjawab. Ni dah lepaskan apa yang terpendam,boleh la sambung tido..wakakakaka

Sunday, April 9, 2017

ESCARVES NAYLA 3.0

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

hahahaha...mesti sape yang baca blog saya sekarang berasa sangat lah membosankan minah ni asyik update pasal tudung je. alah...dulu pun bosan jugak kan.. i bebel sorang-sorang je..bukan ada yang baca pun..kah3..xde hal lah..memang blog ni untuk saya bebel-bebel pun. Wehuu..

maap le kalau ada yang boring. Sebenarnya baru-baru ni saya dah dinaikkan pangkat dalam arena berdropship ni. dulu agen dropship biasa je. sekarang dah jadi Master Agen. Kena lah bergiat lebih sikit sebagai bukti kecintaan taat setia kepada incik bos dan puan bos kitew tu.. πŸ˜‚

ada yang ingat mesti saya dah buat sale letop-letops sampai boleh jadi Master Agen. Ntah la ek..malu nak cakap pasal sale sebab rasa tak layak pun. Tak tau la apa yang mereka nampak dekat saya ni sampai sudi nak naikkan pangkat saya. hehe..Tapi  Alhamdulillah...dah orang nak bagi, kita amik je...jangan lepaskan peluang..... saya terima pun bukan sebab nak fuyu2 ke apa.tapi lebih kepada nak mencabar diri sendiri,lepas ni SILA JANGAN MALAS-MALAS. dan disebabkan itu, saya telah berjaya mengemas 50% rumah saya. kah3.. sebelum ni sape yang nak datang rumah kena bagitau dulu sebab setiap sudut rumah bersepah. sekarang dah tak lagi...tak tahu la berapa lama kekemasan ni akan kekal...ntah2 esok lusa sepah balik...whuah3

panjang benor mukaddimah...
ok..kembali cerita pasal tudung. buat masa ni, kami di Quenzara selaku stokis brand2 tudung labuh baru ambil 5 brand tudung. Salah satu yang terkenal adalah Escarves. kalau tengok harga Escarves ni memang rasa nak menitis air mata beb. Lagi-lagi bagi golongan yang biasa beli tudung 5rm 10rm macam i ni.haha. tapi saya duk peratiiii je...kenapa lah dengan harga macam tu pun ada orang beli..

nak tahu sebab apa?

Sebab material dia. 
depa guna panora chiffon dan inner pulak guna cotton.
Saya ada pakai inner cotton..memang selesa weyyy... panora chiffon ni je belum dapat can nak pegang. tengok video bawah ni, nampak cantik beralun kan?




sebenarnya harga dia taklah mahal GILER. just nice la.. affordable gitew.. BM nya apa?Mampu milik..haaa...sangat-sangat berbaloi dengan material yang dorang guna. member-member saya yang pakai ESCARVES ni pun cakap tudung ni memang best! (bukan merujuk kepada NAYLA sahaja)
makanya, kepada yang teringinnnn nak try pakai ESCARVES, boleh la try beli NAYLA 3.0 ni. Sebab hat yang ni paling mampu milik πŸ˜‰

yang berminat nak beli boleh contact saya terus di nombor ni πŸ‘‰ +60137141201

pada yang hanya nak cuci-cuci mata, boleh ikut sini ya. Masuk tengok-tengok dulu..tak beli takpa..(ulang 100x)..hahahahah

ada 10 pilihan warna yang sweet-sweet

tetiba rasa nak pilih selai..sendiri update, sendiri terpengaruh..masakkkk laki den gini...πŸ˜…


FLAMINGO FUSCHIA



SEAGLASS BAMBOO



ROSEWOOD



AMETHYST PLUM



DANDELION


OLIVE



JADE PINE
 



NAVY TAUPE



LILAC GREY



PEACH BLUSH



~~ Testimoni Escarves ~~
#Quenzaraprincess









ok now.
KENAPA UOLS PERLU MILIKI NAYLA NI???

Like I said before, sebab material dia yang super duper best dan tip top, confirm uols tak nyesal beli.
Material: Panora Chiffon (body) + Soft Cotton (Awning)
Ukuran : Bidang 60 
✅Saiz L (2.0m x 80cm)
✅ Tidak Jarang (Opaque)
✅ Tidak Panas
✅ Flowy
✅ Labuh
✅ Inner terbentuk elok
✅ Pinless
✅ Minima Iron
✅ Inner Dalam Labuh menutupi leher.
✅ Didatangkan dengan 10 pilihan warna yang menarik (CANDY COLOUR)
.
FREE POSTAGE untuk 3 helai Nayla & ke atas. Apa lagi...pakat-pakat la dengan mak, adik kakak ipar duai semua beli...boleh jimat kos postage...ehehe πŸ™ˆπŸ˜˜

Harga cuma RM59 
*belum masuk postage ^____^


cara order: whatsapp atau pm

Whatsapp: +60137141201

FB Page: jubaHasya

                          
JIKA ADA YANG BERMINAT NAK JADI AGEN DROPSHIP QUENZARA, BOLEH JUGA WHATSAPP NOMBOR SAYA TADI TU UNTUK INFO LANJUT HOKEH. :*

Insyaallah Selasa ni weol ada kelas IG Marketing. Baik join cepat sebelum kelas berlangsung...hehe.. πŸ˜„



<< Tudung apa lagi yang ada???>>
KLIK SINI 






Thursday, April 6, 2017

ESCARVES EASY ROSSY

dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sementara putera kecik ni tido,boleh la saya update pasal tudung ni sekejap.

EASY ROSSY BY ESCARVES

Tudung sarung labuh yang mudah dipakai.
Sawan meroyan omak nengok tauuu...πŸ˜‚

Apakan daya, sekarang ni kalau nak beli tudung je terkenangkan tudung-tudung aidijuma yang berlambak-lambak belakang pintu tu. Sampai tak muat dah tempat sangkut tudung.πŸ˜…

Siapa yang dah tahu kemantopan Easy Rossy ni dan nak beli terus, boleh whatsapp saya ekk
+60137141201

Jom la layan video tutorial Easy Rossy ni dulu


Simple je kan??
Adoii..den dah jatuh cinto ni..tapi takut nak kobar kat cik abg den tu haa..
Berhuhu haha je la.. nanti dah berjaya kosongkan penyangkut tudung baru boleh tengok balik..😜

Okeh..kembali ke pangkal jalan. Saya update ni untuk jual kat uols..ngah3..so sape2 yang tempat simpan tudung dia ada kosong lagi atau bercadang nak beli kotak tudung baru, haa..meh beli easy rossy ni..😜

Ada 10 pilihan warna.
Bab material , ramai peminat Escarves ni sangat-sangat puas hati dengan materialnya yang selesa dan tak panas.

Sebelum kita cerita tentang harga and so on, moh la nengok model-model ni bergaya dengan Easy Rossy πŸ˜‰











Agaknya dorang ni photoshoot dekat Taman Morocco Putrajaya tu la ek. Cantik semacam jeee... 

saya agak jeee..tak tau la betul ke idok.. sebab xpernah dapat jejak Taman Morocco tu walaupun tempat tu sebelah je dengan Taman Botani. (Taman Botani saya dah pergi.hanya mampu usha Taman Morocco dari jauh..haha)


EASY ROSSY
MIDNIGHT BLUE


EASY ROSSY
HAZEL WOOD


EASY ROSSY
FOSSIL DOVE


EASY ROSSY
CORAL PEACH


EASY ROSSY
AMBER CHERRY


EASY ROSSY
HEATHER ORCHID


EASY ROSSY
BALLET TAFFY


EASY ROSSY
ARCTIC ROSE


EASY ROSSY
FLINT ASH


EASY ROSSY
HONEYDEW PINE

korang suka warna apa?
Kalau ada yang geng dengan saya, xdapat nak beli, cuci mata pun boleh..
Berangan kan free je..hehe

KALAU dapat ni, saya nak beli warna peach coral 😍😍😍
Tapi KALAU kaya, semuaaaa saya nakk..haha

Wokeh..
Untuk yang berminat nak beli EASY ROSSY ni (sementara stok masih ada la ye sebab ESCARVES ni laku kerasπŸ˜„), ini details Easy Rossy

πŸ’– Tudung Instant yang sap sap soiii sarung terus siap
πŸ’– Inovasi tudung instant ala mak2 kepada tudung instant gadis2
πŸ’– Mudah dibentuk
πŸ’– Super Flowy
πŸ’– Dijamin Labuh
…confirm puas hati
.
Material Panora Chiffon (Body) yang lembut beralun dan Soft Cotton Lycra (Inner) cantik terbentuk memberi efek muka runcing.
.
+ SIZE L (cotton 0.75m,chiffon 0.85m ) - Size Muka 9.5-10" (inner) 12" chiffon)
+ SIZE XL (cotton 0.75m, chiffon 1.0m) - Size Muka 10-10.5" (inner) & 12.5" chiffon)
.
[+] HARGA PATUT dan MAMPU MILIK ! 
Saiz L RM69 
XL RM79 
.
-------------------------------
 SPECIAL OFFER 
-------------------------------
   FREE HANDSOCK (Selagi Stok Masih Ada)
 BELI 3 HELAI FREE POSTAGE
.
Berminat?



Whatsapp +60137141201 (Hana)
IG: jubahasya
FB: syarifahnurfarhana syed hassan
FB Page: jubaHasya



#dropshipdiperlukan
#tudungHasyaHana
#QZtudunglabuhstopcentre 



Siapa yang dah beli, maghi le bagi gambor.boleh letak dalam ni sekali😘


~~ Testimoni Escarves ~~
#Quenzaraprincess

Sebahagian peminat Easy Rossy ^_____^


<< Tudung apa lagi yang ada???>>
KLIK SINI