Tuesday, April 12, 2011

JERAT PERCINTAAN BY SITI NUR HALIZA

Lagu daripada album pertama siti yang di release kan pada 1 april 1996. lagu ni menang juara lagu masa tahun 1996 tu gak. nama album SITI NURHALIZA.

video


Jerat Percintaan 

Dalam pertemuan ini
Kita terperangkap sudah
Dalam jerat percintaan
Yang tidak disangkakan

Aku telah jadi lupa siapa diriku ini
Engkau juga dihanyutkan
Oleh arus percintaan

Tapi pabila aku sedar diri siapakah aku ini
Aku tertanya sendiri apakah akan terjadi

Oh apakah kita kan teruskan
Di dalam arus percintaan
Perlukah kita untuk berkorban
Demi pertahankan kebahagian

Dalam persimpangan ini
Ku masih terus menanti
Dalam rasa keharuan
Di manakah akhirnya

Monday, April 11, 2011

TUNGGU SEKEJAP BY P. RAMLEE

tadi tengok cite sarjan hassan. rupenye lagu tunggu sekejap ni, dari filem ni..
so, nak berjiwangan dulu..hehe



Tunggu Sekejap 

Tunggu sekejap wahai kanda
Kerana hujan masih renyai
Tunggu sekejap
Dalam pelukan asmara ku

Jangan bimbang
Walaupun siang akan menjelma
Malam ini
Belum puas bercumbu dengan kau

( 1 )
Tunggu sekejap wahai kasih
Tunggulah sampai hujan teduh
Mari ku dendang
Jangan mengenang orang jauh

( korus )
Jangan pula
Jangan tinggalkan daku sorang
Tunggu sekejap kasih
Tunggu

( ulang dari 1 hingga akhir )



aku suke lagu klasik! haha

Sunday, April 10, 2011

CINTA KRISTAL BY RAHIM MAAROF


CINTA KRISTAL

awal2 dah pilih lagu giwang. ok..salahkan en someone sebab wat i rase keawangan dengan keexcitedan dia terhadap lagu ni..hehe

kompius terlampau

awal2 entry dah kompius. ape kes ye dak..
aku kmpius sebab aku rasa aku dah penah wat blog gune blogspot ni.tapi tak de pun..
kompius..kompius.. (sambil berlalu pergi ngan muke kompius)

----BLOG INI TERISTIMEWA BUAT KEKANDA----
terima kasih untuk inspirasimu..

(giwang tak???haha)