Wednesday, April 24, 2013

Amboi2...bersenang lenang nampak...

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

aku banyak agi keje tak siap ni...tapi rasa nak bebel lagi la..sementara cite masih hot fm lagi...

ok...xpe la..xyah cite panjang sangat k..


cite 1


untuk pertama kalinye aku merasa jugak kek secret recipe yang ramai orang suke tu..ape ntah nama coklat indulgen ke ape ntah...memang sedap...no wonder harga mahal..tapi memang tak la haku nak beli...

ni budak praktikal yang belanja sebab ikutkan time tu minggu lepas die last...tapi memandangkan kehadiran die sangat diperlukan di waktu2 genting apabile ramai yang brenti maka wujud lagi die depan aku ni ha...
kene pospon kek ni sepatutnye...hahaha
la ni ngah pk nak bagi adiah ape..
ikutkan bulan 5 die dah las ni...aduyai...



cite 2

sabtu hari tu aku ikut fatin gi amik sample sediment ...
semangat giler aku rasa..dapat belajar ape bende overflow segala..
amik data velocity...
owh...tulun...aku rindu nak sambung belajar..



contoh2 overflow kat wetland..
please take care of our wetland...
ceceh...

dan hasilnye dari sampling ini...






muke haku yang sedia ada hitam ni semakin legam...
burn sudah muke aku...

ape tah lagi...ahad tu pi mancing plak ngan ibu...
men panas lagi..

HITAM LAGI...

haih....







keje ko xsiap lagi woi!!!

ok3...cite last






cite 3

lawatan sambil belajar ke loji pembersihan sungai semenyih..

merasa aku gi tengok loji..


rindu kat barang2 labbbbb...sob3




















 nampak tak muke burn tu...haih...

belakang tu tempat kek..
kek lumpur..
yum3

ni pun lumpur...
nak kulit licin, boleh terjun dalam ni la..




sekian cite saya yang tak berapa nak bagi info ni...


owh ye...saya gi ngan engineer cum projek manager 


FATIN...

yeah...
semoga tabah hati sahabat aku sorang ni...amin....

Ceritera semalam di hari lahir beliau...

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

yup! semalam besdey en. someone...
walaupun bayak koje nak dibuat tapi sanggup balik awal semata-mata nak gi jumpe die..giler tegar...tu belum jadi laki lagi...menggedik laju je..

so, sampai2 pi petronas dlu, solat2 then gi makan kat merah...nawaitu asalnye nak belanja en someone makan..tapi die kata xpayah...aku, ALHAMDULILLAHHHH...haha

pastu, minyak plak nak abes...ape lagi....pow la...siap isi penuh lagi..muahahah...
kesian die...esek kene pow je..tapi die rela..dalam hati xtau la...

tapi cepat betul masa berlalu...

aku pun kasik la hadiah yang xbalut...
hadiahnye..








uber-man....



haaa...memandangkan en someone ni aaron aziz aku, haruslah beli minyak wangi aaron aziz ni..hehe
rasa happy giler sebab die suke..pasni lagi la wangi jejaka idaman aku sorang ni...suke2..
hehe.. bukan setakat die yang pakai, aku pun tumpang sekali sebab odorono aku dah abes...nak jugak menyibuk...ala...share 1 picit xkan xleh.........



another hadiah aku reka sendiri...
walaupun tak bes...tapi lame giler nak buat..
biar r xsedap pun..n...memang bile aku dengar agak gedik jugak la...

haha..


hadiah khas buat kekasih hati...


waktu ku pejamkan mataku,
ku terbayangkan wajahmu sayang,
sungguh kau teristimewa,
pelengkap cinta pertamaku..

jujurmu, ikhlasmu..
membuka hatiku,
senyummu, sendamu..
penawar dukaku...

oh kasih..
hanya kau yang didambakan..
setiap saatku..setiap degupku..
untuk selamanya..

sungguh...
hanya kau yang kucintai..
seluruh hatiku..setulus ikhlasku..
kerana kau cinta pertamaku..

oh Tuhan..
Syukurku atas kurniaMu,
Setiap detikku..setiap senyumku..
Hanya dia yang bisa membahagiakan..

Sungguh..
Ku mohon tabahkan hati..
untuk menantinya..menjadi milikku..
Kerana dia cinta pertamaku..

Kerana kau cinta pertamaku..
pelangkap cinta pertamaku...





GILER JIWANG...PUIIII!!!




Tuesday, April 23, 2013

Selamat Hari Lahir En. Someone!

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha Penyayang



xtau nak bagi ape untuk besdey orang istimewa ni...

tapi dah ade la beli hadiah 1..
buat hadiah 1..

tapi langsung xbesh...
hadiah pun xbalut...

malas...hahahahahaha





ape2 pun...



buat awak yang teristimewa 

semoga di hari lahir ini, awak akan lebih bahagia..segala yang dihajati tercapai..
nak wish lebih2..semalam dah wish...kat pesbuk dah wish...last2 ulang wish yang sama je kan...haha


tunggu malam ni naa...
i belanja u makan...
tapi makanan  kegemaran i la..
wpun besdey u...tapi slera ikut slera i sebab i dah lama nak makan tomyam kat merah tu...


see you tonight bebeh..

Thursday, April 18, 2013

abaikan insan yang emo ini..

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

hidup..
bukan sentiasa cerah..
bukan sentiasa di atas..
bukan sentiasa bahagia...
bukan sentiasa gembira..

kadang2...
kita akan rasa suram...
kita akan rasa berada si bawah..
kita akan rasa duka..
kita akan rasa sedih..

walaupun..
perkara yang buat kita suram,
perkara yang buat kita berada di bawah,
perkara yang buat kita duka
perkara yang buat kita sedih

tu,
sebenarnye kecik...
sebenarnye simple..
sebenarnye tak bagi impak yang berat pun..
sebenarnye boleh diselesaikan dengan mudah..

tapi,
bukan mudah nak ubati hati yang luka..
ape lagi luka yang tak nampak..
luke yang pada mulanya kita sangka akan pulih dengan gelak, dengan buat lawak, dengan cuba hepykan diri..
tapi hakikatnye luka yang simple tu boleh merebak, jadi barah dalam hati dan akhirnye tak boleh diubati lagi..

aku tak mintak
bila aku jatuh
orang tanya kenapa aku jatuh..
tapi
aku hanya harap
ada tangan yang sudi dihulur untuk aku bangun semula..
supaya aku mampu melangkah lagi..

dan setiap kali aku jatuh
aku tak mampu bersuara akan kesakitan yang aku rasa
sebab lidah akan kelu bila mata dah berkaca
di saat itu sebenarnye aku cuba untuk bangkit dan bagi semangat pada diri..

dan ketika tu jugak..
aku tak lagi perlukan tangan untuk membantu..
sebab aku yakin, aku mampu berdiri sendiri..
walaupun aku tahu, aku akan jatuh lagi..


p/s: hahahaha...jiwang...
PUI! 

siyes xbes hidup sorang...
B-O-S-A-N








G-I-L-E-R




















B-A-B-A-S

Tuesday, April 16, 2013

Jadi kaya semalam, jadi miskin ari ni..

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha Penyayang

sekarang dah 9.30 lebih... kompius aku mane la dorang ni sume gi...kalau gi opis kajang kosong...gi kabin pun kosong...arghhhh...stress2...bek aku balik je tido...xde orang tau pun kan...muahahaha

nak cite pendek je ni *ye ke...kalau dah bebel bukan panjang ke bebelan aku tu..hak2*...
semalam aku ye ye la pose...sampai nak solat asar tengok2 xleh solat dah...ape lagi...terus rasa nak makan sate...plan la ngan fatin cam biase sebab jiwe kitorang tengah sama...sunyi dan rasa nak enjoy pas tensen ngan keje yang cam lanc ni..

xgi jauh pun...kat area kabin ni gak..sate samuri...tapi kejung gak kejap tengok rege die xnk mahal plak kan...nak gi kat kajang tu cam serabut lak...kreta banyak ape sume...xkesah la...bukan selalu makan makanan mahal pun..

suke ruangan ni...die deko peralatan jual sate dulu2..

ini hidangan nye..
sate ayam, sate daging, sate arnab..
yang 2 belah kanan tu sate arnab...
tapi beli 2 je..buat rasa sorang sebatang...
mana tak...sebatang 2rm..
tapi nak try punye pasal....layannnnn...

hasilnye.....



muke yang bahagia..walaupun hati masih walang...
sate arnab memang sedap!

tapi disebabkan tu, 
hari ni aku miskin...
xleh makan..
sile ikat perut ye kakpah..

=_=''

p/s: serabut la..aih..

Wednesday, April 10, 2013

KENANAN ITIK..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

semalam akhirnye dapat jugak aku makan nasik kukus...yang besnye lauk tu..
GULAI ITIK..


siyes boh..lagi sedap dari ayam..
lembut je isinye...
kalau nak, meh datang presint 16..
aku tunjuk kedainye yang mana..
kalau aku blnje, dokdang la..
utk aku sendri pun xcukup..
haha


disebabkan makan lauk itik semalam, 
hari ni aku dah terkenan kat itik tu..


bibir juih dah...

kalau amik gmbr bibir je, jadi bibir kila fairy,,,hahaha...


bukan alergik...tapi kne ulser..bengkak bibir aku..

k, bye..

bizi sudah..





Sunday, April 7, 2013

Bermaknakah tiap baris kata-kata..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

belum ape2 sibuk nak nyanyi lagu siti..aha
memandangkan hari ni agak kebosanan dan nak rehat kaw2, aku nak cite la ape aku buat semalam..

semalam aku gi


kat pkns bangi..


bersama

Cik Fating..



banyak giler kucing comey..utk adopt,utk dijual pun ade gak..

jom tengok kucing2..
















 
 


kucing paling cntik pd aku..unik giler cm kcing hutan..









suasana dari tingkat atas..

lepas dari tu, aku lepak jap kat sana solat2 sume, then gerak gi hentian kajang balik..
sementara tunggu romates sume turun aku pi isi air...terpakse beli air mesin je..
pastu air nye plak slow cm siput..
aku pun usha la kiri kanan...
nampak menan ni..

sangat menggamit kenangan masa kecik dulu..
dulu member selalu main..ade je mainan die dapat..
pastu try la sekali...
tapi bila tau dorang main ni namenye tikam terus takut nak main..
nanti kene tangkap sebab men tikam2..
bukankah tikam itu salah di sisi undang2?
begitu la bisik kata hati aku yang jahil dari dulu hingga kini..
ade ke..
aku boleh bayangkan tikam ni, kite cucuk pisau pastu nnti dpat mainan...
apekah mental aku ni..haih...

then ngah bancuh makanan baby buat alas perut, my housemate sume dah trun..
destinasi:alamanda
tujuan:layan wayang cite gi joe
kesan:bosan..
balik sangat mengantuk..
maybe sebab aku xpaham cite die kot..

ook la..rehat jap...
kite belasah bubur ikan bilis..
nyum3..

masak cam nak buat kenduri..
melantak ko mende ni 3 hari 3 malam..


p/s: sangat kagum dengan ini kucing..
subhanaallah..


video

cntik..kan3..