Wednesday, June 27, 2012

pantun untuk ibu

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

di luar di dalam di sana di sini,
akhirnye sampai ke tepi perigi,
lame giler nak wat pantun ni,
dari before besdey, sampai dah besdey pun xsiap2 lagi.
*nasib bek siap dah ari ni*

mudik ke hulu sampai negeri 9,
lari2 anak tersangkut kaki,
selamat hari lahir yang ke-49,
moga panjang umur murah rezeki

jangan bergaduh jangan berlawan,
dah berkongsi sila lah bergilir,
tak lama lagi nak jadi wan,
 hangkot le cucu ke hulu ke hilir.  *haha*

bisingnya pasar hingar lagi bingar,
kucing tersadai di tepi titi,
menjawab bukan beerti xnak dengar,
cume meluahkan ape yg xpueh hati.. *hehe*

pegi ke zoo melihat cipan,
cipan lemas kene la selamatkan,
di kesempatan ini ada ucapan,
segala salah silap harap dimaapkan

awek bajet cun menjadi penjaja,
gedik mengada-ngada muka mua,
ada lagi pesanan penaja,
kami sayang ibu daripada anak2mu semua..

 memancing patin tertangkap belut,
bila masak tetibe liat,
gambar kek malas nak upload
kalau terajin barulah buat.

pegi ke sungai mencuri bubu,
xpasal2 kepala kene seligi,
sampai di sini pantun untuk ibu,
len kali *tak tau bile* cheq buat lagi.
 

p/s: kompom kalah saringan pertama kalau masuk pertandingan pantun peringkat tadika.
sungguh berterabur pantunnya (-_-")

Puan kah aku???bileee????nakkk!!!!

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

sejak tau wat print screen ni...makin galak aku men bende alah ni,...

sape la yang ajar aku ni...*refer to DEE..haha*



Monday, June 25, 2012

lagu penaik semangat [1]

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang


Lirik Lagu Kosong -Najwa Latif

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong .. kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong



p/s: harap dapat membantu...huuhu

bile mood sedih datang...

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang


Di Sini Ku Berjanji
by: Siti Nur Haliza

Di sini ku berjanji
Setia keakhir nanti
Berhias ceria atau bias duka
Engkau tetap ku cinta

Di taman syurga ini
Segalanya berakhir
Gugurnya cempaka
Harumnya berlalu
Dan tinggallah ku sendiri

Lagi dihina
Sedang hatiku masih terluka
Kau bukan seperti
Yang aku kenali
Waktu kita bercinta
Mengapa tak seperti dulu
Di waktu kita bercinta

Sepinya taman ini
Sunyilah lagi rintihan tangis di hati
Inginku lenyapkan
Namun di kejernihan air
Wajahmu ku terbayang

Tak percaya... kau
Berubah sekelip mata
Benarku bagimu salah
Mungkin alasan semata
Takkan cinta
Hadirnya sekilas cuma
Yakin ku di sudut hati
Aku masih kau cintai

Mengapa tak seperti... dulu
Di waktu kita bercinta
Sepinya taman ini
Sunyilah lagi rintihan tangis di hati
Inginku lenyapkan
Namun di kejernihan air
Wajahmu ku terbayang


p/s: aku teringatkan lagu ni bile sedih ngan kes ko...huhu
kuatkan la semangat..
nanti aku carik lagu2 yang leh naikkan semangat lak...huhu 

Friday, June 22, 2012

sketsa berabjad

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang


ttttooooolooooooong!!!!
tolong la bagi aku merepek..
aku dah tensen giler ngan keje ni...serabut...

ok, merepek jap
kite wat super spontan versi bosan

huruh ape naaakkk...
ermmmm...ok la ..

huruf: T 
situasi: pekerja kurang ajar yang mengumpat majikan nya.
*men ngan diri sendiri-sungguh weng*

kaler merah: diri aku
kaler biru: hati aku

3,2,1...

Tak tau la pehal ngan bos aku ni..
Uih3..tambah dose nampak...
Vavavava...dah die wat aku tensen, memang padan la ngan die..
Woi!ko sedar tak ko tu orang bawah je??
X-ray la hati aku yang sakit ni!
Yang ko poyo sangat ni kenapa?
Zaman ni memang kene poyo baru lah kurang skit stressnye..
Aku maintain je..
Bewok mu..ko xtensen la,aku yang wat keje
Cube bawak bertenang
Dah la..majuk!bukan ko nak tolong pun..
Eeeee...kenapa aku nak kene tolong ko plak
Fuiyooo...kerek ko sekarang ey..
Garang la u ni...takut i...
Hahahaha..nak lawan orang yang tengah tensen..
Ini ke cite mengumpat bos?xde input pun.
Jahat gak mulut ko ni ekk..
Ko xtau lagi ke?
Laaa....same la kiteeeee..hehe
Moh le kite bertaubat bersame2
No no no..aku xpueh ati lagi ni..
Orang cam ko ni memang hampeh!
Ptuuuihh! cari gadoh ni!
Quiquiqui...maraaaahh keeeeerrr..
Rosak azam aku nak hilangkan stress cakap ngan ko ni
Sape suh cakap ngan diri sendiri
Tak boleh harap!

p/s: nak taip abjad ni pun aku merangkak...Fail!haha

 
ape yang kau merepek ni syaittoooonnn...

Thursday, June 21, 2012

aku xtau nak cite ape...tgk yo la video ni ye...

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

otak sangat blur hari ni...
sume gara2 nak gi jumpe bos besor petang ni...
dalam hati xbrenti2 doa, moge2 xjadi...
siot kan..haha
tapi btol la...
xske...sbb dorg ni ske bende2 las menet,
setakat ni aku dah buat ape yg termampu...
juz takut dorg pk ak xwat keje..
wpun mmg aku slalu men game...
tapi ak men game sebab xtau nk wat ape lagi...
tensen tau x...

lantok la sane ye dak...

tengok la video ni ye...
comey sgt budak ni...
budak ni umurnye 2 tauuunnnn je....

video


p/s: oh my....meeting petang ni jadik pulaaakkkk....

Wednesday, June 20, 2012

KO DAH GANGGU BEAUTY SLEEP AKU...ADA PAHAAAAMMMM??!!

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

ok..dah de idea nak cite ape..
cite yg xyah letak gmbor lagi..hehe

pendek kan cite se menjak 2 menjak 3 menjak ni , aku selalu mimpi yang bukan2..
dulu aku suke la mimpi2 ngeri ni sebab xyah aku nak carik cite2 seram kat wayang lagi...

tapi al permesalahannye sekarang,
cam melampau dah kali ni...
tahap aku kalau tersedar jadi cuak giler...

before al-kisah mohd aiman haikal tu pun ade jugak...tapi xde la aku pk sangat...
tapi pas kisah tu, ade lagi...
bangun sampai menggigil2 tangan aku..

dah r aku suke men campak2 barang kat bilik tu,
bile gelap,xpakai spek, bukak2 mate nampak barang2 tu dah cm hantu dah..
xpasal2 2 hari berturut2 aku tido ngan lampu terbukak..

ingatkan kene camtu sebab aku xleh solat ke ape...
ni, dah boleh solat pun kne jugak..
tapi xseteruk yang 2 kes tu la..
semalam bende tu baru nak dekat,aku dah terjaga..

siyes mengganggu...
hangin je aku...
xpasal2 aku mengantuk gi keje..
hampes btol..

nak tgk malam ni kne agi tak..
kalau still mimpi yang bukan2, siap r...
aku asah senjata cukup2..

p/s: kalau terjaga sebab yang bes, xpe...ibarat minum collagen.. *merepek ape ni doooolllll*


kemalasan berlipat kali ganda

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

baaaaaaaaaanyak giler cite yg aku nak bebel...
tapiiiiiiiiiiiiiiii.....

malas nak transfer gambar dari kamera n henpon...

banyak ni...

eh...banyak la...

arghhh....malassssss...

malass....

lalalalal~~

Tuesday, June 19, 2012

bile belated besday gurl mengomplen...



dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

lepas baca entry semalam, cik yana kite..ke puan?eh,..cik kan...haha...
die komplen...die kata kite yg tgglkan die dlu...sebab sibuk ngan Lawn Bowl...
hahahaha...

btol gak tu...tapi bukan time tu k ngah dah ngan Mr. Juzmine k ngah tu ke?
dah kann.....sebab tu akak membizikan diri dengan Lawn Bowl..
eh ke cane..?eh...kompius la...haha...
mentang2 akak ni pelupa, k ngah nak perkotakkatikkan kepelupaan akak ni ey?
haha...kene kan balik...

ok2...ape2 pun 0-0 ey...
hadiah yg try di upload dr smlm...


video


p/s: alhamdulillah,EM101628982MY dh sampai ...




















Monday, June 18, 2012

selamat hari tua KAK NGAH!!

Dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

-entry ini mengandungi ayat2 mengeji mengumpat, so readykan jiwe sebelum baca…haha-
Sebenarnya aku terlepas pandang ngan besdey budak tua sorang ni (tua sebab besdey die kan..hahaha). so xde bajet untuk hadiah..sory k ngah…hehe… So entry ni spesel untuk k ngah k…LOL…haha

Ekceli, akak xde idea nak cite ape…so akak bukak balik gambar-gambar dulu…

Ingat x masa kite mule2 kenal? Ceceh….

*bina awan2 imbas kembali*


Awal2 masa tu, ngah wat gerak kerja untuk program anak angkat tu…pastu ye ye je la budak 1st year (termasuk k ngah) kenalkan diri..time tu akak yang tanya rasanya…saja berbudi bahasa…tapi 10 kali tanya pun belum tentu ingat… nama YANA tu yang paling susah nak ingat..hahaha

Pastu masa agih2kan anak2 angkat…masa tu akak req nak duk ngan sape ntah…lupe…tapi last2 kene rombak balik n akak dapat sekali ngan NURUL ILIANA CHE MAT. Aku dh blur dh…sape budak ni? Yang mane 1? Las2 muke minah tu…hahaha

Pastu kak ngah yang banyak cakap time tu kan…hak3..maklum la…akak ni kan pendiam..haha..

Pastu masa program pun kire ok la…layan la minah ni… jumpe pun jarang2 kan time tu?sebab masing2 bz… k ngah time tu jadi tukang masak kan…hih3

Xlame pas abes program tu, k ngah mesej akak…kunun2 dah bincang la ngan along nak panggil akak “kak long” and k ngah as “ kak ngah” la..

Masa dapat mesej tu,jujur akak tergelak…sebab rs poyo giler…hahaha…tapi layan kan je la…las2 melekat plak nama tu…n xsesangka k ngah ni sekepala rupenye… maka bermula lah detik2 kite bersama…apetah lagi time tu, keboringan kan…

So, ingat lagi aktiviti kite tiap2 petang kalau xhujan? kite selalu gi jalan2 kan….. kat tasik belakang kan? Kalau petang ade kelas, ngan baju2 kurung kite gi merayau kat belakang tu…orang len berjoging bagai nak rak…kite plak merayau2 sambil makan eskem…pergh!!!giler masyuk…

Pastu kdg2 kat tasik depan pun kite redah…sanggup tu jalan kaki…dating abes2an r…lagi, kite gi PSZ….org study kat PSZ, kite plak??pantang jumpe cermin kan3?

Banyak giler la tempat kite gi dating…. Tapi………….
Lepas 1 peristiwe tu…sejarah penting cu n atok…I ditinggalkan terkontang kanting…sampai ati u…. merajuk giler la time tu… nasib bek I playgirl…so rmai lagi gegirl len I leh dating same2…wuek!haha

Pastu ble I dah gedik2 ngan en.someone…kite pun join wat pakatan rakyat nak rapatkan mr.juzmine n en.someone…gi mkn same2 berempat…tapi las2…hahaha…xde chemistry antara dorg…kite je chemistry kuat…kan3..

Melalut jauh benor dh ni….malas dah nak taip…
Maka kesimpulannya,

*selamat hari lahir buat adik aka’ yang comey ni…semoga menjadi lebih matang-cepat bertunang,cepat nikah (tapi moge2 akak dulu drpd k ngah..hahahahaha) lagi, dimurahkan rezeki, panjang umur..diperkenankan ape jua hajat yang diminta. Semoga menjadi muslimah yang baik dan I MISS U SO MUCH..*

P/S: Rindu nak gi jalan2 same agi…sob3

koleksi gambar-gambar klasik

penaja entry yang gemuk tapi dah kurus sekarang...wheh3

zaman-zaman bepoye kat psz..
ni kat toilet psz..

dating mkn eskem...
*ngan adk ak pun ak xpenah mkn same2 gini-kakak yang keji*



 *amik gambar2 yang aku rasa aku comey...whuah3..entry utk sape pun aku xtau...rasa cam gmbr sendri je yg banyak----malas amik gmbr ngan minah ni...terserlah kehitaman aku...*

Friday, June 15, 2012

Kelebihan Dan Hikmat Ayat Seribu Dinar

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang


Ayat 2 dan 3 surah At-Talaq atau lebih dikenali sebagai ‘Ayat 1000 Dinar’ merupakan ‎amalan yang masyhur dalam hal berkaitan rezeki dan perlindungan diri. Ramai ‎yang mengamalkan ayat ini untuk tujuan meminta agar Allah SWT mengurniakan kemurahan ‎rezeki, kemudahan dan penyelasaian masalah. Tetapi haruslah mengamalkannya secara beristiqamah..

Hikmah Ayat 1000 Dinar.

Sesiapa mengamalkan ayat ini Insya’Allah akan:‎
‎1. Memperoleh kemurahan rezeki yang tidak disangka-sangka.‎
‎2. Mendapat jalan keluar dari segala masalah dan kesulitan.‎
‎3. Mendapat perlindungan dari segala musibah dan bala bencana seperti peperangan, ‎kezaliman dan bencana alam.‎
‎4. Jika berperang Insya’Allah tidak akan cedera atau binasa kecuali telah sampai ajal.‎
‎5. Allah akan menunaikan segala hajat dan memberi kemudahan dalam setiap urusan.
Dengan nama Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
 Sesiapa yang bertaqwa kepada Allah(dengan mengerjakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya), nescaya akan diberikannya kelapangan (jalan keluar dari segala perkara yang menyusahkannya). Dan diberikanya rezeki yang tidak disangka-sangka. Dan (ingatlah), sesiapa yang bertawakal (berserah diri bulat-bulat) kepada Allah, maka dicukupkan baginya (keperluan untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala yang di kehendaki-Nya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu. 
- (Ayat 2 & 3 Surah At-Talaq)
 
p/s: hasil penciplaktepekan (copy paste) dari emel dee..

Siapa MOHD AIMAN HAIKAL????

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang..

nama sedap kan? tapi seingat aku la, aku mimpi name ni malam tadi....

ni bagitau awal2...ni mimpi....
mimpi yang sampai aku terpaksa bukak mata, rasa panas tibe2, berpeluh2 cam baru pas maraton pusing marmar 5x5 kaki persegi 100 kali (dak math yang baca, leh la uji tahap math korang...berapa jarak aku dah lari), pastu kaki menggigil giler..

bunyik cam mimpi ngeri kan....

tapi judge la sendiri ngeri ke tak....

alkisah tersebut lah kisah...

aku bawak adik aku nek keta gi 1 tempat area johor (nak jugak johor tu)..pastu stay kat 1 chalet ni.. tuan punye chalet tu duk area situ je..duk umah banglo...n chalet yang kitorg stay tu ade sekeping tu je la.. paham tak? maksudnye kat area tu ade 1 banglo-tuan tanah punye n chalet 1 yang tuan tanah sewakan..

sementara tunggu ibu n ayah datang, aku sembang2 la ngan makcik tuan umah tu..kite panggil auntie A la ye.. auntie A sangat baik..cakap lemah lembut..memang baik tahap gaban la.. tapi laki die pulak uncle B sangat2 ape ek...xtau nak cakap camne...uncle B ni ske sangat mengomel, marah2 pastu bebel sorang2.

bile ibu n ayah sampai, tetibe aku nampak seorang yang sangat istimewa... eh2!en someone ade la...keh3 (beliau pun masuk dalam mimpi...haha)
pastu ibu gi sembang2 ngan Auntie A, pastu ibu cam excited bile dengar Auntie A nak gi jalan2. (agak xlogik ye ngan attitude mummy poko ak yang terkinja2 dalam ini mimpi).

bile dengar je kitorang nak follow, uncle B dah stat mengomel2. bile dengar die bentak2 camtu, aku pun xsuke la.. aku cakap ngan ibu, xyah la gi...dah la xcakap kat die ayah nak folow...

ayah aku pulak, boleh je tahan keta die (keta die besar giler), then tros masuk tanpa segan silu..
pastu, anak auntie A and uncle B ni ikut sekali..
umur dalam remaja2 gitu.. muka putih comey ensem tapi xcakap sepatah ape pun..

pastu susun2 dalam keta tu, anak die kne duduk belakang sekali ngan en someone and aku..

dalam perjalanan tu, jalan bengkak bengkok...jaaaaaaaauuuuuuhhhhhhhh sangat xsampai2 sampai aku cakap
"bosan la..." kat en. someone. aku siap terpikir kalau gi tangkak ni leh shopping kain.. (dalam mimpi tu k)..

pastu auntie A and uncle B stat marah2.dorag cam nak salah kan kitorang (family ak) sebab kitorg ikut lah, dorang xsampai2 tempat yang nak gi tu...
pastu bengang sangat uncle B patah balik umah...

en. someone dalam tu pun banyak diam je..balik2 aku cakap, die senyum je..

pastu bile sampai umah, tetibe auntie A ngan uncle B mengamuk giler!
ibu ayah time tu dah hilang sabar pun mengamuk jugak...
so jadi amukan ablasa la kan...

yang klaka nye, aku nmpak diri aku ngah join maki2 dorang..roh aku dalam badan en someone...
en someone ni ngah wat ape ntah, tapi aku dapat rasa yang die ngah selamatkan keadaan..(giler ...cam harry potter----gune magik).. pastu tibe2 roh aku dalam badan aku balik.. (penat k!)

depan aku btol2 auntie A, and belakang dia uncle B..

pastu aku kutuk r, aku cakap

"pape ntah....ni pehal uncle kat belakang auntie ni???kecut??"

uncle marah2 tapi die nyorok je belakang auntie...

pastu tibe2 muke auntie tu berubah sangat...die marah kot...tapi muke die jadi pelik....badan die melengkung, muke die memanjang...seram giler.....

time tu family aku dah bertempiaran lari dah....

suara auntie tu jadi garau....
AAAAAAUUUUUU......

camtu la lebih kurang...

pastu kitorang menyorok kat dalam chalet tu...

auntie A cakap
" HAHAHAHAHA....ni tempat aku la....korang menyorok kat mana pun aku tau..."

tibe2 hero datang...

jeng3...

en someone berhadapan dengan auntie A n cakap
"aku tau ape yang kau buat kat laki kau...ko bagi nasik kangkang kat dia kan?!"

*jom gelak jap....leh lak masuk nasik kangkang*


pastu auntie A punye la ngamuk,
die jawab
"HAH! memang!memang aku yang guna2 kan dia! sebab aku sayang kan dia....aku sayang dorang... lagi2 MOHD AIMAN HAIKAL!!!!"
*time ni aku dah dalam en someone balik dah*

muke die, jadi sangat2 seram....suara toksah cakap la...depan2 mata pulak tu...

"aku hapuskan korang sume..hihihihihihihi"-sore hantu

cepat2 en someone tukarkan kitorang 1 family jadi kacang (tibe2 je kan??hahaha)

pastu auntie A yang dah jadi hantu bengang sebab xjumpe kitorang...so die nak bunuh en someone...

tapi die pun xjumpe en someone sebab xtau ape jadi dengan en someone...en someone cam ringan je....keawang2an...*time ni ak dlm badan en someone tau, so trase la aku yang keawangan* makin lame makin tinggi...

pastu dengar 1 suara...

"KAU ADALAH AKU.AKU ADALAH KAU. WALAU MACAM MANA BENTUK YANG MENJELMA, AKU ADALAH KAU..........................."

ape lagi ntah sore tu cakap. time tu aku dah takut sangat, aku cakap "ALLAH...ALLAH...ALLAH"
pastu aku try bukak mata...
bile dapat bukak je aku rasa bahang sangat, berpeluh2..
terus aku msg en someone...
lame giler aku rasa takut, xtenang...
aku rasa cam diperhatikan... 
aku pandang sekeliling bilik...xde plak nampak pape...
tapi takut sangat... aku ngadap dinding...tapi belakang aku rasa bahang giler..
pastu sangat2 xtenang...

tibe2 teringat, kawan aku cakap kalau mimpi buruk, selawat n ludah ke kiri 3x..
aku buat la... tapi bukan ludah btol pun...tuih3 je...
pastu rasa (sangat2 rasa k), bahang tu hilang dari tengah badan ke kaki...pastu terus sejuk....
haaaa....seram tak????
aku lagi seram k...

pastu pk banyak kali...nak bukak lampu ke tak...nak bangun malas...
tapi walaupun dah xpanas, dah tenang skit dah...
ngat nak sambung tido camtu je...
tibe2 otak jahat aku cakap...

"kalau btol ko kne kacau,pastu die dah keluar...ke mane die pegi?ntah2 dalam bilik lagi"

CHOI!!!! terus aku bangun bukak lampu...

pastu baru leh tido walaupun terbayang2 muke auntie A n nama MOHD AIMAN HAIKAL...

 

camni la lebih kurang muke auntie A jadi panjang.....


p/s: padan muke aku...ske sangat cite seram ... now, HAMBIK!!!

-ala...xngeri mane pun kan sebenarnye...poyo je-


Thursday, June 14, 2012

ingat agi x korang???hehe


dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang..

aku try upload kat facebook tadi...tapi xleh...sebab besar sangat kot...

sejak dapat PINJAM laptop bos ni, kureng la sikit kebosanan aku..
aku leh tengok gambar dolu2....
pastu bukak gambar lawn bowl...
terkekeh2 aku tengok sorg2..yang len2 tu len kali ak upload and cite.

sekarang ni rasa nak tunjuk yang ni je...



video


ingat x?ingat x?hehehehe


kesudahan nya sape menang?
video habis di tengah jalan...huhu

p/s: sampai tertonggeng2. padahal training suke2 je...sape die???haaaa.....ce caiiiik...
hahaha

Friday, June 8, 2012

padan muka hang!

serabut giler blog ak...
tu la...mandai2 gi ubah yang orang len dah tolong buat...

PADAN MUKA!!!!

p/s: dah xjadi cutest blog on the block lagi dah...
ni

the BERSEPAHEST blog on the block!!!


stresss...erghhh!!!!

jalan2 perabih masa

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

semalam bosan tahap cipan terhibernasi setahun 44 bulan 56 hari 7 jam 9 minit 10 saat..
keje dah siap...bos plak xturun2 nak tunjuk keje aku buat...
pastu dah tengahari...
bosan sangat aku blah r...

merayau dari 1 shopping komplek ke 1 yang len...

bukan pe pun...
saje jalan2...
motif: usha harga sabun badan berapa...
ngok!

dari shopping komplek yg pertama ak dapat ni

susah gak nak carik mende ni...las2 jumpe..mmg xusha harga la...
amik je terus...

harga : 5.99 assume as 6rm la..

pastu nak gi pkns bangi lak...
tapi susah benor nak paking, aku blah je..

kensel nak merayau2 kat situ...

pastu gi UKM amik tanah..
tanah untuk ape?
haaa...tu malas nak cite..haha

pastu balik gi ekonsep plak...
sampai2 beli choco blog double pearl.
mase budak tu tengah buat,aku rasa cam nak tukar je jadi triple pearl...
boleh d try tu..haha

pastu pusing2...
segenap penjuru ekonsep tu aku redah...
keluar, beli 1 item je..
haha


yeay2...
hehe...
poyo kan..

saje je nak try...
kang klu gatal2, ak bg la kat org...hehe


yang ni 8rm lebih... assume 9rm..

keluar dari situ...jumpe kedai singgit...

 sawan jap tengok  teddy ni...
ni tempat letak berus gigi kat toilet..

sangat comey...!

ni plak, bes jugak walaupun keras gedabak batang nye tu..
die gune batang pencungkil gigi kot...

so, total: 2rm..

jumlah sume: 6+9+2 = 17RM...

yeay!!

tapi blom beli sabun badan yang aku nak tu lagi...(-_-")
nak usha kat kkb plak..

siyes,

KAKPAH DASAR KEDEKUT!

p/s: malam ni nak tengok movie...sambil makan megi..
hehehehe


Thursday, June 7, 2012

Ko-BoY-Ot

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

dah agak dah!

hati aku cam nak bercerita, tapi xjumpe ape benda yang duk berlegar2 dalam otak..
malam tadi, bukak kamera henpon baru pasan gambor2 masa gi MELAKA ari tu..

1, 2, and 3 JUN 2012 saya gi Melaka.
harap maklum..hehe

KAK UDA GEMOK: bagi ak bawak keta ah.ko mesti penat keje

KAKAK KURUS: (dalam ati: podah cit! penat mende..penat men game sepanjang hari??apekes??) Eleh..sebenarnye mmg dh lama ko nak bawak keta ni kan...haha

KAK UDA GEMOK: haah

ini lah mesej sebelum aku amik si gemok ni..

pas hambik die, terus gerak gi Melaka..
opkos la die yang drive..die nak kan..

kol 4 lebih baru gerak..

pastu masuk bandor melaka, leh la aku tengok pemandangan..
ko nak drive sgt kan...??tgk depan je la..(antara bende yang die kene maki ngan aku)

pastu, aku pantang ade orang wat hal ni..
mesti ak nak amik gambar punye..
haha

 
haaa!sape ni??memotong sebelah kiri..
 ish3!
wak lu lah

 lupe kan pasal tu..
kembali ke topik..
sampai chalet maghrib sebab sesat kat dalam bandar.
cam hangin je tengok signboard tu..
huh!


sampai2, join ibu gi mancing kat laut...
aku dapat ikan sekor.....yeay!
pastu tetibe tgk ramai giler orang kat pantai ngan pancing yang gedabak panjang giler!

 rupenye ade petandingan mancing..

dan tak pasal2 ibu meroyan kat pancing yang panjang tu..
*tadi ibu call kata dah beli pancing panjang*

excited bebenor...

then, xlama pastu balik...
xlarat den nak tunggu sampai pertandingan abeh...


esoknye ,
pagi mancing agi..tghari gi jalan2..

gi la kat MUZIUM KAPAL SELAM yang xde rupe muzium tu..

masuk singgit sorang dewasa.
hasilnye,




*minah yang pakai skirt tu jatuh masa kne kejar pony..hak*
-padahal diri sendiri pun lintang pukang sebab terkejut-
akibat dari berniat nak pegang pony yang tengah makan




 nah...tengok le puas2..
xyah korang nak gi lagi...bukan bes pun...
ingatkan boleh la masuk tengok camne kat dalam tu..

tapi,las2 leh tengok luar je...

otak aku xleh nak berpikir ape pekdah dorang bawak bende alah (bak kata nenek aku: besi buruk-refer tu bende2 antik) ni datang mesia??

siyes dowh..xpuas ati giler..

bangga sangat ke beli besi buruk?
habis duit berlambak semata2 nak hangkut benda ni..

setakat untuk tourism (kalau alasannya itulah), bek engineer yang ada kat mesia ni reka 1 then show off...bru la leh nak bangga even hasil awalnye cam hampeh...

tapi selalunye barangan buatan malaysia ni terbaeeeekkkk!!

terbaek yang dihantar kat orang luar.
rakyat sendiri dapat sampah..

ni lagi 1 isu yang aku tak paham..

suke benor nak folow barat, tapi yg elok xnak ikut.
dorang tu, gred A sume bagi kat rakyat. gred B,C, D- Z baru bagi kat orang luar.
kite plak, gred A jual kat orang. Gred B,C, D -Z tu beli dari luar bagi kat rakyat sendiri.
ntah2 org barat tu gelakkan je kat Malaysia ni..
amik yang ntah hape2..

hangin tul..
sebab aku xpaham apekejadahnye matlamat dorg ni?
barang2 yang Malaysia ni banyak yang Gred A, barang2 Malaysia memang terbaik..tapi klu rakyat xdapat manfaatnye camne?

ade org leh tulun wat ak pham?

kalau x, sampai sudah aku xpuas ati ngan orang2 ,golongan2 koporat cmni...

pape ntah,..

ok..dah..xpasal2 banyak bebel..

lupekan tempat xbes ni..



kite gi tempat yang bes pulak ek...

MUZIUM MELAKA

yang ni memang berupa muzium la..
sangat bes, sangat besar, sangat puas ati dan sangat2 yang len la..

cara dorang present bende ni,susun atur, deco sume bes...
cam real...
bes sangat!

tempat yang akan aku pegi lagi insyaallah..

lepas ni, bawak orang len lak gi..hehehe

petang tu, mak long n pak long datang..
so together2 malam tu makan ikan bakor kat tepi laut...bes!!!

tetibe lapo lak perut ak ni..jual mahal,tadi xnak makan,..padan muke..
pastu tibe2 malas nak cite dah...
kesimpulannya, hari last tu balik then singgah nilai jap carik baju koboi untuk si gemok tu,,
teringat sangat ngan cite ni..



p/s: teringin nak makan kit kat...
pagi tadi pas brekfes nasik dagang tros melahap ni...
puas ati ak...haha

Wednesday, June 6, 2012

Jalan2 tengok orang kawin

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

sejak ibu bagi aku pinjam CYRA ni, dapat la aku penuhi jemputan kawan2 aku yang kawin..
dulu nak pegi sangat la susah sampai aku termiss besfren aku kawin..sedih sangat,,
rasa 1 perasaan yang sukar digambarkan..so bile dah de kenderaan, aku akan cuba penuhi semua tempat yang aku larat nak gi..

yang terbaru, 
MIRAE dan ABG AYIE (abang angkat aku)

sangat gigih okeh sampai ke segamat..
tapi xpe la..aku teringin sangat nak tengok matrik aku. lagi pulak makcik aku tak penah gi segamat ni..so leh bawak die gi jalan2..

so pagi tu, pas amik cik oji (makcik aku) and aina (cousin aku) kat KTM, tros gi Segamat. tetibe sampai awal pulak..

kuar kat tol tangkak tu, cik oji kata "eh!gunung ledang kat johor ey? i thought kat kedah"

err...hehehehehe

jom la kite gi tengok. aku pun tak penah pegi sepanjang aku dok MATRIK JOHOR tu..





pape hal, singgah MATRIK dulu...rindu giler beb! dah makin buruk dah matrik aku ni,..
tapi kemudahan bertambah,tu yang bes tu..heh3

pastu singgah gunung ledang,
 mok cik den

 kazen den



 air yg sangat menggamit..





 
 
di bawah, muke org yang berjaya naik ke paras yang dibenarkan dengan memakai BAJU KURUNG.
panjat bukit pakai baju kurung...aku ingatkan masa kat penang dulu dah last time wat hal masuk utan,tracking pakai baju n kasut jalan..rupenye kali ni lagi teruk..
sume org tengok pelik je...





turun2,cotcet2 dah dkt kol 3...
bile gi majlis kawen ngan makcik ak memang kompom lambat punye...
nasib bek bkn mase mejlis dh abes..

so ngan berpeluh,muke minyak2 cam tumpahan  minyak kat laut redah je majlis org..
sungguh xsenonoh...
tapi ape de hal kan..
pakai cun2 pun tetap muke camtu...
xde berubah jadi muke siti nyeeee...


photographer baru pegang kamera, sebab tu senget sikit..hehe

ucapan:
TAHNIAH MIRAE. SEMOGA BAHAGIA SENTIASA HENDAKNYA BERSAMA SUAMI DAN KELUARGA BARU..


then, terus gi solat...
pas solat zupppp!!!gi melaka...

aku ingatkan nak jalan2 kejap je kat situ...
alih2..........hmmm...


langit yang masih cerah...




 

 bersama vellerie, orang yang bawak beca i.e kenalan cik oji..

 rantai kapal yang tertinggal ...kata vel

 kapal terbang yang PM 1st kite gune gi LONDON


 pokok melaka
(kabur sebab zoom)

menara taming sari dari jauh,,

 Menara taming sari kecik..

menara taming sari besor n dari dekat...

1st time aku tgk tau...dah berapa tahun dah benda alah ni ade..
tapi kan xnaik, sebab 20rm..
xmo den...
 
 kuda yang budak tu naik cam bes.......nak jugak...utk org dewasa xdok ke...huhu




langit dah bertukar...



akhirnye gelap langit itu.....


jalan2 la kat jonker walk..
kne beca 80RM k!

terkejut beruk jugak..
tapi nak wat cane..
xnego..men nek je...

so, untuk makluman

beca kat Melaka,

pusing2 saje RM10
kalau suh drebar tunggu 40RM 1jam..

sekian harap maklum..

sampai kampung baru kol 1 lebih...
mate xyah cakap la..sangap abes...
pastu drive pun men redah je.. sebab aku kan silau...bawak ikut suke la..heh3

ahadnye plak, tengok abg ayie kat taman melati..
walaupun dah mintak direction dari kawan aku,
sesat jugak...

aku ni dah jadi cam kak Di plak,,,bawak keta je sesat...
gi mane2 pun aku men redah je..
yang aku tau sampai..
masa n minyak la terpaksa aku abeskan..
adeh...

siyes...sejak pinjam cyra ni, xsesat masa dari opis-rumah-hentian kajang-econsave..yang len2 kompom sesat...
pastu aku kalau plan nak ikut jalan dekat, nanti tangan aku men putar je stereng ikut suke, last2 lalu jalan jauh...adehhhh... (-_-")

cam lari topik je..

ok, kembali ke pangkal jalan..

nak tengok muke comel abg n akak aku?
















before balik sempat snap ni dlu..hehe

gambar goyang sebab debor tengok org amik gmbor dekat2 ni..whuah3

ekceli, sangat excited tgk abg aku kawin..xtau nape..
kawan2 aku yang len kawin aku rasa biase je,,,tapi bile abg angkat aku ni kawin rasa sangat2 hepy..
aih..xtau nak cakap camne..
hepy..sebab pengantin xmalu kot..haha

pape pun,
SEMOGA ABANG AYIE N AKAK HIDUP BAHAGIA, DAPAT BABY CEPAT N HEPY EVER AFTER.....AMIN...

p/s: dapat goodie beg byk gler,...sebab datang lambat...heh3