Sunday, December 9, 2012

Weekend yang sungguh panjang..

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

Giler penat minggu ni...

jumaat pas keje tu terus shoot gi Keramat.
Mak Long buat tahlil untuk arwah pak long..
balik keje pun dah kol 8 camtu, dah sah2 la sampai keramat lambat giler..
sampai2 orang dah abes tahlil..
stress beta..
pastu dok bersembang, dok tulun2 kemas, men ngan ank sedare tau2 dah kol 11
time tu ibu n ayah ade..
so depa balik ngan aku sekali..
brenti jap pi isi minyak..
then pastu mule lah kembali episod2 makan langsat dlam hidup aku lagi..
bukak gps, menonong mane ntah die bawak..bengang je aku...sampai kat area taman perumahan die pi bawak aku redah..hampeh btol..
sampai la jugak umah...tapi kol 1...
sempat lagi melantak kueh bakar before tido..
memang masyuk..hehe

sabtu pagi plak aku kene keje...
before gi keje singgah jap pi bekpes kat seksyen 7 ni...
memule ingat nak bawak dorg mkn kat kedai bukit...
tapi bile pk jauh sikit and dah lambat, xjd bawak..
melantak la roti canai...mintak sampai 2 keping...last2 makan xsampai separuh pun..
yang len  bungkuih..
hantar ibu ayah adik gi komuter then gi keje..
xsempat balik keje, kak ct dah mesej ajak gi majlis kawen kat picc yang aku cite semalam..
bes gak gi majlis orang kaye ni..
dapat aku cilok fresh flowers byk2..
mmg wat cam majlis famly aku plak..haha
pastu siap menempek sekali kat team KADKAHWINKU.COM
tempat buat kad kawen utk schawal tu..
tapi bukan tu yang aku nak cite..

*sambungan entry semalam*
mase mule2 masuk segan gak la..sebab kitorang sampai lambat...
tapi dah sampai meja terus makan ngan rsa segan silu tadi lesap serta merta..
nak2 makanan KUZI CATERING plak..
nak rasa nak sedap tak...
sedap lagi makanan masa majlis abg long dulu..
tapi BUTTER PRAWN die mmg mantop..

salah satu slot, dorang selitkan video pasangan pengantin tu..
dorang cite la ape yg ske, xske dgn attitude pasangan..
yang ni aku dengar2 camtu je la..
bile dorg cite camne dorg berjumpe,
terus terberangan...
kalau aku nak buat video camtu,
xkan aku nak berlakon ngah men lawn bowl kot
xpun, berlakon balik scene 'nak sy tolong' tu..
xpaham ey?
haha
aku jumpe en someone dulu kat padang lawn bowl..
masa tu aku baru je nak berjinak2 men..
time ngah amik bowl tu, ngan berat2 tu ade plak org tegur offer nak bawakkan beg bowl tu...
xsangka melekat sampai sekarang.. ;P

berbalik kat video td, die tunjuk la masa dorg nikah..
aku tgk cam nak ternanges plak..
siyes poyo..
utk tak melayan rasa poyo tu, aku sambung la melantak..haha

balik tu, pusing putrajaya jap sebab bangla yang tumpang aku tu (pekerja kadkahwinku.com) nak singgah amik gambor jambatan putrajaya . nak tunjuk kat maknye katanye..die nak balik bangla, mak die panggil balik suh kawen..heh3
sampai umah dah penat tahap gaban, kol 2 lebih baru tido...

pagi ahad,
pas subuh xdan nak tido..
aku terus renovate susunan bilik..
tapi kompius jap..
sebab aku mmg xreti nak susun2 brg ni..
last2 jadi camni je..

ni baru meja yang memang aku xtau nak bagi kemas..
saje nak show off fresh flower yang aku cilok smlam...

sususan jd camni sbnrnye..


nak tergelak aku tengok..
camni susunan nye??
xmembawa perubahan sangat pun sebab asalnye,
almari dua2 tu kat belah kiri, meja belah kanan...
yang ni tukar meja ke kiri, lemari ke kanan..
hampas giler rasa...
len kali la plak kemas..
xlarat dah...
tadi dah kol 9.30am baru siap..
kol 10am nak gi kenduri kawen kat sabak plak..
ngan gelabah2, gi la amik k ct, then gi pkns..
beli hadiah, singgah kedai tinted komplen pasal tinted pastu terus gerak gi sabak bernam..

dah sampai tu, lalu sekolah aku...
so singgah jap melepaskan rindu..

gambar blok dorm dari surau puteri

aspuri..stay kat blok kiri masa form 3, bangunan kanan form 2..

blok ni plak time aku masuk cantik lagi...
dok blok ni masa form 1 and form 4, tingkat 3..
form 4 plak sampai tengah tahun je...
pastu aku chalo hey..

blok putera
tempat usha2 adik baru masuk

blok lama putera...
tempat cuci2 mata...haha

dulu xde ni...
now dah de pondok guard kat area nak masuk asrama ni..
siap ade gate lagi...

blok kelas

tempat kawad + taekwando- menyibuk utk sehari

bangunan pentadbiran

dewan tempat perhimpunan..

bye2 sekolahku...
sungguh menggamit kenangan..
banyak perubahan dah ade..
ye lah..
aku keluar 2004...
now 2012..
berapa tahun dah tu...
rindu nak masuk sekolah lagi...
sob3

abes sudah pasal kenangan2,
terus carik umah kak ain yg kawen tu...
dalam ati xsabo nak tau sape hubby die..wpun dh agak sape..
then dalam takut2 sesat tu, jumpe gak la..
time tu baru kol 2 lebih..
tapi majlis dah abes..org dah xde dah..haha
sembang2 jap sambil makan, balik...

next destination, UNISEL..
nak jumpe Gmah, tengok keta kancil yang die nak jual..
ayah ibu pun ade tgk sekali..
keputusan keluar esok..hehe

pastu dalam 6 lebih baru gerak balik...
kol 9 tadi sampai umah...hehehehehehe

wat keje?
owh tidak...
saya xrehat lagi...
penat!

esok nak kene gi opis pagi2 morning...
erghh...

p/s: panjang dan bosan,
right?

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA KAK AIN N ABG SAHLAN..
alhamdulillah, dah selamat jadi suami isteri u ols ye...
hehe


2 comments:

cik zureen said...

pah, panjangnye story.. haha.. bleh buat thesis la.. wahh.. sweet la nak buat vid kat pdg bowl kan...Nak jd pelakon tambahan bleh x? haha

syarifah nur farhana said...

hahaha..sume dak2 lon bol kne jadi plakon tmbhn foc..ngah3