Friday, May 31, 2013

saje membebel tapi mintak maap awal2 dlu ye..

dengan nama allah yang maha Pengasih lagi maha Penyayang

saya...hehe..kelakar plak membahasakan diri saya ni...padahal membebel ngan diri sendiri je..ok2..

saya baru balik dari terengganu ni..*dah cam buat ayat bm la plak*
bile balik ni rasa excited plak nak beblog.tapi bukan nak cite pasal travel kitorang tu..nak bebel bende lain..pasal travel tunggu gambor...yang tu pun xsabar gak nak bebel dalam ni..menghabiskan duit demi merasai pengalaman candat sutun..siyes bes wooo...tu nanti saya cite kat episod yang lain ye..ceh!episod katekoo..

ermm..nak bebel isu perasaan..
ni bukan perasaan cintan cintun ke ape..tu kalau ade yang nak sembang share2 bebelan boleh la roger2 saya..haha..yang saya nak bebelkan ni adalah ........nak start pun payah..terus je la..sape terasa saya mintak maaf..ni sekadar membebel..k..peace yo!

ramai kengkawan saya..p/s: saya ramai giler kawan..*perasan* termasuk saya ada yang cakap cemburu bila teman2 dorang atau kenalan2 cite pasal kawen la...ade anak la..u know..cite2 macam tu la..bile saya tambah lauk yang menunjukkan saya paham ape dorang rasa, lagi la hebat cite tu diperkembangkan..

saya tak cakap saya ni baik giler..tapi saya paham ape dorang rasa sebab saya pun pernah rasa jugak..anda tidak berseorangan...ade yang memerhatiiiii...ngeh3

starting mule2 pakwe makwe la..ala..tapi yang ni saya tak rasa sangat sebab saya bukan minat benor nak bepakwe2 ni..bersparepart2 saya suke..ngah3...tapi jujur dulu selalu gak pujuk diri supaya tak jeles ngan bende2 macam tu..ye la..tinggal tanya diri sendiri je...nak ke tak nak..kalau nak terjebak kan diri dalam industri makwe pakwe cinta monyet yang sementara buat sakit ati je lebih, silakan lah...tapi ingat...memang tak bes..bek pasang sparepart..xbes, still jadi kawan...lalalala~xlah..gurau je.. 
pujuk diri gak la sebab naluri manusia kan nak ade seseorang jadi peneman.. 

saya mula rasa sedih bila baca pasal orang kawen-org beranak-dll yang seumpama dengannya bila impian saya nak kawen umur 20 tak tercapai..haha..gatal miang bebenor kan..ye r..time tu saya pikir nanti kalau si dia ada dia boleh jaga saya..saya bayangkan dulu bakal hubby saya gagah perkasa supaya boleh dukung ibu ayah bila tua, lebih tua sebab matang dan dapat saya kawen awal..haha..hensem sudah pasti..ini semua gara2 mimpi dapat laki hensem giler babas masa form 3 dulu..ceh!last2...dapat yang comey, sedang2 aja, sebaya..tetapi alhamdulillah menyenangkan ati..yang kesiannye die menjadi mangsa saya menghamburkan kejelesan saya dulu tu..siannn die..

ni cam dah lari topik je ni..ok..kembali ke track bebelan..

saaaampai la bile saya dah ade en someone..masa tu memang malu giler tahap lipan la nak ngaku yang die tu boipreng saya..malu sebab
1. saya beriye xnak kaple..last2 ape jadik?malu la kan kene balik kat diri sendiri..walaupun kitorang xpernah declare, tapi kalau dah tengok perangai saya dok tergedik2 camtu kat die n die pun same apekeheynyeee...
2. saya segan ngan orang yang xde sape2..

isu no 2 ni la yang buat saya paham ati member2 saya..
saya dah pernah melalui *melalui ke melalut kakpah??haha * fasa di mana saya xde sape2 dan nak ada sape2 tapi dalam masa yang sama xnak..haa..paham x? komplicated kan..malu tapi mahu namenye..haha..ni sume gara2 nak merealisasikan hasrat xnak kaple tu la..last2 tumpas jua...hehe 

masa tu ramai member2 saya pun dah ada, kalau tak boipreng tegar pun at least ade la somebody yang depa dok mesej2..walaupun sekadar member je, kire ok la tuuu...mane tau ade improvement..heh2
lagipun masa tu zaman belajar..mende ni xamik port terlalu meluas lagi.. paling2 pun jely2 je klu ade pakwe makwe gedik2 depan mata..nak buat camtu ngan en someone xle lg..haha

masuk pulak zaman abes belajar.....time ni la kemuncak penceritaan..
ni saya cite bab saya je ni..ape yang saya rasa..ape yang korang rasa saya tak tau la..

berrrderet2 member kawen..padahal saya yang gatal miang mengeleyor ni tak kawen2 lagi.. e'ehhh...siap nak uji diri sendiri pegi tolong uruskan majlis member2..depan die muke manis je excited tolong itu tolong ini..ye la kan..xkan nak masam2 muke plak kan...belakang2 menanges sorang2 nak tahan perasaan cemburu tu..heyy...ape punye perangai la..mane tak nye..bile gi majlis dorang je , ade je statement yang menambahkan jeruk di hati

'awak bile lagi?'
'jangan lambat2, rugi..'
'bes woo kawennnnn'
'bile turn awak plak?'
'kawen la cepat2 kakpah..bes tau kawen ni'

banyak lagi la..
tak payah la bagi statement camtu dah..nak bagi pun bagi kat orang2 yang dah kompom tak lame lagi nak langsungkan majlis..tu pun xdigalakkan jugak sebab keadaannye still same sebab time tu blom kawen lagi ye dak.
ye la..yang mane dapat kawen awal tu memang bertuah, memang beruntung..tapi ples la jaga hati orang lain..ketahuilah sangat payah nak buat muka manis bila air mata rasa nak menjejes keluar..tau..ye..tau..memang bes kawen tu..kalau dapat ini jam juga saya mau kawen..tapi nak buat cane..blom masanye..klu allah kata 
'ok...syarifah nur farhana ni kalau tengok2 gaya cam dah sedia je jadi isteri orang, cukup bulan nikah'
sheeengggg...terus bulan depan dah jadi binik orang..hehe
ye la..kan allah lagi tau bila kita sedia nak pikul tanggungjawab tu..kalau dah dapat anugrah mcm tu bersyukur la... 

sekarang ni pulak, dah kawen mesti la ngandung, beranak ye tak..
yang mengandung dok la cite pasal baby tendang2 perut, yang ade anak esek la mengupload gambar baby..siap berlumba2..lepas sorang2 cite mende yang sama..
macam kawan saya pernah cakap la..bile nak kawen perlu ke update segala tok nenek persiapan nak kene buat? nak bagitau 1 dunia ko nak kawen and ko paling bertuah kat dunia? memang ko bertuah dapat kawen, tapi diam2 sudah.. 
memang ko bertuah rasa macam mane mengandung ade anak sume tapi ingat la...xsemua orang dapat rasa pengalaman tu..insyaallah akan dapat tapi belum dapat..kalau xdapat langsung macam mana? ramai jugak yang dah bertahun2 kawen tapi masih belum dapat nikmat ade zuriat..xpernah pk ape orang2 yang xsebertuah u ols tu rasa bile baca/tgk?

saya rasa bende ni..sebab tu saya taaaaaakut sangat nak cerita pasal en someone kat kawan2 yang belum lagi jumpe en someone dorang..mungkin en someone dorang sesat akibat gps tak update btol2 kot kan..memang pernah jugak saya cite...tapi setiap kali saya cerita atau tercerita saya rasa satu perasaan bersalah yang teramat kat dorang..pastu ape lagi....nanges la sorang2..bukan nye reti nak mintak maap ke ape kan..haha..sebab pada pemikiran saya, ianya satu cerita..tapi bila memandang dari sudut perasaan tu yang rasa bersalah tu..

saya pun tak berani nak cite pasal en somebody kat kawan2 saya sebab dalam situasi saya sekarang ni pun saya boleh jeles ngan orang yang fasanya lebih tinggi daripada saya, dah pasti kawan2 saya yang lain pun merasa bende yang sama kan? senang cite letakkan diri kita kat tempat orang..lain orang, lain sensitivitinye. mungkin orang2 yang cerita perihal kebahagiaan dorang tak pernah rasa perasaan camni kot..sebab tu dorang sewenang2nye berkongsi cerita. 

saya ade kawan yang masih belum berpunya
saya ada kawan yang masih selalu putus cinta
saya ada kawan yang masih belum bertunang
saya ada kawan yang pernah putus tunang
saya ada kawan yang dah lanjut usia masih belum bernikah
saya ada kawan yang masih belum berkahwin
saya ada kawan yang masih belum mengandung
saya ada kawan yang masih belum punya anak
disebabkan tu saya faham ape kawan2 saya rasa..setiap kali isu ni keluar, sama hebat la saya menanges sama..my bad..huhu
*taip ni pun meleleh2 air mata..hadoiyaiii*

p/s: saya mintak maaf kepada sesiapa yang pernah saya ceritakan pasal en someone..saya sedaya cuba meminimakan cerita pasal beliau lagi ye..

kepada yang terasa dengan entry ni pun saya mintak maaf..xde niat nak mencantas kebahagian u ols, tapi saje je nak cite dari sudut pandang orang yang tak berapa nak bertuah ni..

i'm sorry, i can't be perfect..


Tuesday, May 28, 2013

update sikijap aa...

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang..


hahaha..just nak bebel kejap sebelum gi mandi..pasni nak pegi jejalan ngan famly...untung jugek abeskan cuti cmni..yang tak besnye naik keje kang hati tak senang semula untuk ke tempat baru...aihhhh..

pengumuman:

atas request sesorang yang estemewa iaitu en.someone yang kini akan digelar sebagai en. somebody, entry2 selepas ini akan menjadi lebih sopan santun ala2 ayu ikut tuan punye blog apabila perkataan 'aku' akan ditukar kepada 'saya'..hahaha
eden boleh tak?ngeh3

ye la...walaupun follower aku ops!! saya...cuma 21 orang (rasa nak gelak guling2 bawah katil...nasib bek bawah katil penuh barang) tapi salah sorang reader (ceceh..nak jugak gune perkataan reader..haha) adalah en somebody itu..maka beliau merequest supaya saaayaa syarifah nur farhana syed hassan ini menggunakan perkataan yang lebih bertatatertib, bertatasusila selaras dengan rukun negara..wah3...merepek sakan la nye...
kesan tak update blog setelah sekian lama..
owh....i miss my samsung s2(terus tukar milik..padahal henpon tu en somebody punye.lalala~)

alamak2..orang len dah siap..
gi mandi dulu ye..
daa u olssss

p/s: boleh tuju lagu?


xboleh pun saya dah letak dah lagu nye..
lagu untuk en somebody..
hehe

Thursday, May 23, 2013

detik perubahan

dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi maha penyayang

hari ni hari khamis..

tinggal beberapa hari je lagi untuk aku berubah utk jadik matang...matang la sangat..muntah kelabu kucing baca statement aku ni..lalala

selalu laa aku ni dikomen tak matang, keanak2an andd manje,,,ngeh3..i memang manje..aaauuuwww...nak wat cane kan...perubahan tu akan datang jugak... memang aku suka menguji..memang aku suke carik pasal...tapi bukan saje2 lagi dah sekarang...sememangnya tanpa sedar aku dah jadik balik kakpah yang dulu...kakpah yang kuaaaaattt giler sentap...cakap sikit nak touching..yang menten nye aku takde la ske cakap benda jahat sangat kat orang...klu dulu bodoh bangang sume keluar....tak sedor diri.,..padahal lidah ni pinjaman je,,,gune utk ckp bukan2 plak,,,aih...

insyaallah...aku akan berubah seperti yang diminta....tapi lepas detik perubahan tu la..tapi jangan berharap aku akan berubah 100 percen la...sebab perubahan utk menjadi matang ni bukan kehendak aku...aku tak rela menjadi matang sebab pada aku matang itu adalah TUA...haha
bile aku macam ni sume ingat aku form 5..form 5 ok lagi.,..yang dok teka aku ni darjah 6 laaaagii aku suke,..,ngah3

aku akan cuba untuk berubah...

UBAH..

INI KALILAHHHH...

hahahaha..

p/s: bahang kehangatan pilihanraya masih terasa 

nak ubah 1 bende je dulu....boleh kaaaannnn awokkkk...hehehe



shiiingggg!!!transform jadi cindelellaaa...

















eh,,,terfree hair plak...






jap...






































yeah....siap berniqab tu,,,

ya habibi ya maulanaaaa...

haha..ok ..stop merapu...sambung kemas umah..
papai...























Tuesday, May 21, 2013

fiuhhhhhh....*lap peluh kat dahi*

Dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang...



Xsangka akhirnye aku jejakkan jugak kaki aku kat tempat yang aku nak pegi dari kecik....dulu bile baca pasal tempat ni aku cam blur..kat mane bangi ni...n finally dari tahun lepas aku dapat keje kat bangi..ble dh keje kat bangi 1st thing aku ternampak adalah tempat yang aku nak pegi tu...

Selalu la dok baca dalam mastika.. Sampai dah ketua ni pun still mengidam nak pegi...last year dah contact dh tempat tu..tapi sebab xmampu lagi aku batalkan dulu hasrat aku tu...

Tapi hari ni walaupun masih tak mampu aku pegi jugak cuba nasib..ingatkan boleh amik pakej yang biase2 je..tp yang biase2 itu rupenye luar biasa...


Berpeluh jugak ble die statekan price utk pakej yang terbaik..tapi aku decide utk amik yang basic dannnnn masih berpeluh nak bayar..

Dalam pada berpeluh dalam aircond tu amik jugakkk...sebab malu la kalau keluar gitu je...xpe la...ade rezki kang kite sambung la gune..

Yang penting aku dah dapat tunaikan impian aku dari kecik tu..



Alat2 perawatan..



Rupenye aku dah tersalah tafsir tempat ni...aku ingat cam tempat lain..rupenye ini untuk perawatan saje..tapi yang aku kagumnye sebelum start sesi rawatan die suh kite selawat dlu..siap baca doa bagai..bagus2..lega aku walaupun kene bayar mahal..haha


Dpt bygkn tak kenapa mahal???

Tapi mhal2 pun tertunailah hasrat aku dari sekolah dlu..nak2 belajar kimia at least dapat la apply somthing dlm hdop..



orang tu suh aku jgn gne lg produk2 skrg..but aku ni kn jenis kedekut melekut aku simpan jap produk tu then nk abeskan segala tok nenek pencuci muke n bedak..dh lichen kn yg len baru la gune yang tu..

Tapi siyes mahal gle..puasa hari2..fiuh3



p/s: nsb bek en someone redha dpt org yg ske mbazir cm aku ni..

Ni cite ari sabtu hari tu..hehe


Friday, May 17, 2013

hantu thumbprint

Dengan nama allah yang maha pengasihblagi maha penyayang

Xtau la kenapa hari ni rasa sunyiiiii giler tempat ni..datang2 tadi selalunye dah bising dah tempat ni...tapi maybe orang kapal ni blom start wat keje kot tadi...

Masuk kabin....kosong je....gi opis kosong...gi kabin kosong...bek aku tido kat umah...hahhahaa

tapi aku ni memang jenis rajin dtg keje..ewahhh..puji diri sendiri plak..hew3..tapi memang dr dulu lagi...masa sekolah hari2 aku datang walaupun demam..walaupun tau xbelajar...aku memang suke datang sekolah...same gak bile masuk u...xde istilah nak ponteng skati..klu blh mesti nk dtg..walhal dalam kelas tu berangan je lebih..dok la wat keje len..sebab tu pointer hancus..(-_-")


cam lari topik plak kan..hehe

sebenarnye tadi before sampai kabin singgah la jap kat petronas..lapo..Aku beli le roti ngan air...tup2..nampak plak mastika...ape lagi..wajib la beli...

Sampai kabin ngan penuh bahagianya aku baca mastika sambil makan roti...tengah khusyuk baca part mayat2 mati2 tetibe













THANK YOU
















Blur jap aku ni..sape plak thumbprint..
Dah seram dah ni..kalau sensor macam kat 7e tu logik gak la die nak bunyi tetibe  wpun xde org sebab maybe ade angin kan..ni????setau aku thumbprint ni bunyi just ble die detect jari je...jari hantu mane plak yg dah register kat thumbprint ni....


Owh3....seram guwe...kat sini boleh tahan gak keras...ngan mayat terapung segala..tapi dalam seram tu still lagi wat mke dono..



Xnak kalah...tengok aku tak layan die agaknye...die thumbprint lagi sekali...
Dah 2 kali dah...masuk kali ke3 aku cabuttttt...hahahaha


sory le hantu....aku klu dah dpt mastika aku xlayan la..


Thumbprint yg berhantu..


video

Macam ni la bunyiknye...tapi ni sebab aku thumbprint...bygkan bende ni berbunyi secara tibe2...

Uuuuuuuu..
*lagu ghostbump berkumandang*




Thursday, May 16, 2013

WA KENA BEBBB!!!!!

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang


tadi budak2 di bawah ni


Dok la planning sape nk gi beli air...kat luar panas melengking ni...pas pas kat sorang2...las2 kuar idea cabut undi...aku tgh wat keje time tu..dengar je la dorang ni dok terkekek2.. Pastu disuruhnye aku buat kertas undi...

Aku pun buat la....ngan harapan orang yang kene pegi tu boleh la belikan makanan untuk aku..kebuluq ni xbrekpes..

Dah siap kertas undi yang aku buat tu terus la cabut undi...


Hasil undian yang aku dapat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





LU KENA BEB!!

aku ingat nak kenekan dorang..las2 aku yang kene...puuuuiiii!!!!

Tu pun semangat dok sorokkan kertas undi ni sebab ayat2 yang tertera tu terpalit kat aku balik..
Sumpahan ablasa btol la...


Tapi xpe...kite gi beli gk la...sob3




ordernye




Hasil order2 depa ni...
Setakat air je ape ade halll
*ayat sedapkan ati..padahal dalamma panas ngan cuaca kat luar nun*




Dalam keterpaksaan..ku melangkah pergi...
Namun sempat jua ku membeli nasik lauk itik...



Ahhh!!yang penting beta dah kenyang wpun telah dibuli...

P/s:
Muke org kne buli...



Tuesday, May 14, 2013

ade ape dalam beg..

Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

ape la yang payah benor nak menghapdate cite ni...dr mlm tadi bwk ke subuh..dah syok2 type pas subuh entry ilang plak..sabo je la..ni sementra tggu turn kat pos opis ni blh la update jap..jgn ilang lagi sudah..boleh bikin gado tau..

*************

Dr pos opis bwk ke kabin..skrg ngah hapdate kat kabin plak..kt tgk cite ni smpai ble terbwak2nye..pdhal nak cite ape yang aku dok sumbat dalam beg je..kompius beta..



Mule2 tempat untuk menyumbat..


Masa beg ni masuk wad akibat keganasan aku menyumbat barang2 sampai terputus urat perut die,aku gune beg guni yang selalu orang pakai bawak pi soping tu..tapi name pun kakpah..bedal je la..untung aje ade beg guni..kalau xde beg plastik pun aku layan je..lalala

pastu barang yang wajib ada
Telekung curi aku..bukan curi kat mesjid ey...xmo2..ni telekung ibu sebenarnye..tp aku amik wat hak sndri..sian mummy poko kite dpt ank cm kite ni..sob3

pastu,
Tisu bersama bekas sekali..ngan spare2nye jugek..terserlah kegegurlan i...aaaauuuwww..haha
sebenarnye bekas tu aku dapat masa gi satu majlis.alang2 ade bekas comey tu..gune je la..dh jd habit dh bwk..dlu nk bwk tisu  mcm nk suh lari dari perlis sampai johor sambung gi indon berenang kuak lentang lalu selat melaka tanpa bantuan pelampung ataupun life jacket..haa..nampak tak betapa liatnye dlu nk bwk..

Next is bku planner aku ni...klu tertinggal rasa cam kosong...ibarat gi shopping kat alamanda tapi xde duit..n last2 jadi window shopping je..haha.perumpamaan yang ntah hape2..kne ade bku ni sebab aku tulis ap aku plan nak buat setiap hari..klu tertinggal aku akan rasa nak berpoye2 sahaja..haha


***************

(entry ni sdg dikontinue pada waktu subuh-kn dh ckp..mesti makan masa punye..)

aaaaaaaa.....mgantuknye....sambung nnti la....nk sambung tdo jap..hehe

***************

entry sedang disambungkan di alamanda bersama dengan si kwn2 opis lepas penat seharian bersampling..sampai mane ye tadi..

Oh..next barang
Pen la..klu x cane nk tulis conteng2...

Dan sebenarnye lain2 brg ade lah yg di atas..beg aku klu xde bende bukan2 mmg xsah..ce teka yg oren tu ape?










Haaa...brg mancing...ape die buat dlm beg aku ni pun aku xtau..sampah undi pun xbuang lagi..ish2..





Balik ni nk punggah lagi beg tengok ape sampah hari ni..balik kang aku upload gmbr lagi ye...tungguuuuuu...













Beg dh kembali bersepah dgn brg2 ni..
Penambahan brg..
Borg peraduan dutch lady..
Voucher n kalendar karoke alamanda..
Smpul petty cash masih ade lagi..
kunci kabin..
Haaa...dlm plastik ijau tu ade something spesel...hope dpt bg pd orgnye..


P/s: alhamdulillahhhhh...akhirnye siap jugak entry ni..fiiiuhhh (smbil lap peluh)



@###%&*)(++-/**&%##!':;





Hampagas btol.

Aku ingat entry ni dah publish...rupenye draf je..bengong..
P/s2:ini sebenarnye entry mggu lepas..sepatutnye la..xpsl2 kne post lagi  hari ni..bru publish cite sedih dh kuar cite merepek...haiyakkk.





dilema berganda..

Dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang


Sambil menunggu orang di bawah hujan berdendangkan lagu ct..indahnye hidup...tapi suasana ni menambahkan kesedihan hati..

aku akan berenti keje..
Btol ke keputusan aku ni????
Argh...tapi notis dah bagi..alamatnye sebulan ni berduka lara lah aku..(kecuali waktu cuti sebab cuti adalah masa utk enjoy)..dlm ketidakrelaan nak brenti tu notis dah bagi..paling bes borang utk habiskan cuti tahunan dah isi..esok submit..haha..*ketawa sambil nanges


Aku rasa pertama kali dalam hidup aku ni aku dah buat keputusan separa bodoh...tak totally bodoh la sebab dok sini pun bertambah2 kebodohan aku..xde function..at all..tabahkan hati je la ble aku xde pun xde org tanya..memang bgus...tp sebaliknye menunjukkan function aku memang xde kat situ..function aku ni ade ble xde org nk bekap keje..bekap keje org..abes keje aku aku pulun sorg..owhhh...lagi sakit jiwe...cam mayat hidup xde geng nak ckp2..T____________T
kenapa hujan ni masuk mata aku....sob3


mslhnye knp hati aku rs xnk sgt kje kat tmpat baru ni...ape bahana yg akan aku dpt.........ape dh jadi dgn dri aku yg kuat pndrian..mane dri aku yg bijak buat keputusan tu..ya allah...hilangkanlah kedukaan ni.....tlgla...hamba mohon...kuatkan hati hamba yang lemah ini...redhakan ia..hamba mahu menjadi hambamu yg bersyukur..ampunkan lah...





Adoi...dah buat drama sinetron plak dalam keta ni...jgn la ade org nmpk ..kang ingat aku gile plak nengok hp sambil meleleh2 air mata..huhu





redha...
Aku kene belajar bende tu...

Farhana..
Tlg jgn negatif..
Bersyukur dgn nikmat allah..
Jgn pertikaikan rezki yg dia bg..
Jgn bandingkan dgn yg lain..
Yakinlah dgn allah..





P\s: budak di dalam gambar xnampak masa depan kerana kerabunan die..ade sape2 boleh bantu budak meroyan ni??



Prof muhaya pakar mata...tlg laserkan mata saya kasi clear....mekaseeehh..



Tu r...aku nak jadik model tak kasikkkkk...sape suruh..puiii..

Monday, May 6, 2013

bosan dengan politik malaysia

Dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

Xlayak rasenye aku ni nak cite pasal politik...sebab aku bukan jenis amik tau..ckup la aku rasa aku dah jalankan tanggungjawab aku sebagai rakyat malaysia...

Hilang sudah excited...berganti dengan sedih...bukan sedih sebab parti aku pangkah kalah sebab ape yang aku pangkah pun aku tak tau..aku baca nama dorg je..dr parti mane aku xtau..

Sedih sebab politik pun nak jadi gaduh.. Sebab kuasa sanggup men koto...
Xkesah la ape bentuk strategi yang digunekan pokoknye keputusan dah keluar...ikut je la flow...

Bukan pe...ni kan kat dunie je...dunia ni serba tak adil serba kekurangan serba sementara...tunggu je la keadilan yang maha adil..sebagai umat islam kite pun tau allah akan amik kire amalan kite walaupun sebesar zarah..

Stop mengutuk satu sama lain..stop memaki hamun...stop salahkan orang lain..teruskan lah hidup...hidup la ngan aman n damai saling bntu membantu...tu yang aku harapkan...bukan jadi negars yang serabut kelam kabut xberperaturan...



P/s: aku tak rasa aku matang... Aku belum cukup matang lagi walau utk aspek ape pun...isu politik ni sekadar pendpat aku.. Aku xmatang sebab aku TAK SEDIA lagi nak matang..sekian..



Sunday, May 5, 2013

undian pertamaku pru 13..

Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang



akhirnye...dapat jugak peluang mengundi...
Perasaan nebes...
Ape yang nak dinebeskan pun aku tak tau...tapi pangkah pun menggigil2...jangan jadi undi rosak sudah..

Excited pun ye jugak...org len lek2 je...aku time jln siap snap kiri kanan sume..haha
terserlah kebatakan di situ..hehhh..


Plannye nk gi pagi..abg2 aku punye semangat..awl2 dh kuar..asalnye nk gi kol 9...pastu ble dgr kate beratur panjang gler tros kensel n gi soping kat batang kali dulu...

Lepas soping baru la singgah gi undi... kitorg mngundi kat sekolah menengah ampang pecah..


Perghhh...excitednye guwa...hahaha..alamak kantoi ic muke itam..tu muke orang baru kene samun tu...cmgitu la gayanye...

Aku dapat kat tmpat no 5...ingatkan ramai org...rupenye kat no 5 tu kosong...masuk2 terus bg ic..conteng jari..pangkah...nak snap gmbr pun xdan sebab terlampau excited n nebes...rugi2..

Mule2 ak beratur blkang pakcik ni...ngatkan ni la saluran 5..rupenye 4...malu kawe...nak cover malu,aku amik gmbr lagi 1..


Lepas undi bru rasa rugi sebab x snap gmbr..tapi sebagai kenang2an utk pes time ngundi aku amik gak la gmbr ni...
 gambar suasana dalam ruang ngundi...poyo kan...

Pastu cm bangga je dok mengshow off jari yang dah ade dkwat tu..



Ayah agi semangat...pas undi terus mintak air nak cuci...hahaha

sekarang ni...bru lepas beberapa jam..kesan dakwat kat ayah dh xde..ibu pun dah stat hilang..kat aku......cmni...

Jap gi ilang la ni...xdpt show off lame2..haih..



P/s..
Seronok gak gi ngundi ni wpun xde pape..

1st impression lepas kne tnda ngan dakwat adelah cane aku nak cebok...geli doh..kang biru je......muahahahaa.. 
BLUEEE...








Thursday, May 2, 2013

foodddzzzz...

Dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang.

Bukan senang nak aku cite pasal makanan ni...
Eh..ye ke..perasan..haha

sebenarnye dalam folder ade 2 gmbr ni je...so moh le kite cite plus bebel2 skit..

Gambar 1

jom buat karangan bergambar..hehe..

Ok..ce tengok bakso kat atas tu..bapak besar..dr kejauhan nmpk sgt kagum n deli2 tapi....jgn tertipu...sape yang kenal aku mesti tau aku jenis makan mesti habes wpun xsedap..(ye ke aku cmni??) 
tapi yang ni...bakso besor tu je yang aku xlarat giler nak habeskan..terasa cam makan lembu mentah..terasa gler kelembuan die..xtahan nokkk...tapi yang len2 sedap...slek die bakso besor tu..myesal aku mintak..
Ni aku makan kat mydin usj...tapi memandangkan hari tu dah hepy tahap babas sebab dpt kuar ngan en someone,sgale nye aku tak kesah...lagi pun bkn trok sgt pun mknan tu..bersyukur la..
ALHAMDULILLAH..



Gambar 2

hari selasa 30 april hari tu kitorg buat bbq kat kabin ni...wpun sambutan kurang meriah tapi mknannye mmg bes!
Sate..ayam..otak2...kopok lekor...owh...terasa lagi ayamnye...sedap kot...yang settlekan sume budak laki...aku n fatin...hahahahaha...lepak je le...tlg tgk..wehee~

Sedih...klu btol aku nk brenti ni nnti xdpt dh hang out ngan dorg..wpun hepy kt sni tp xckup klu mlut je yang ketawa,hati menanges...

Ape jalan yang aku kne tuju ni....dilemaaaa...ni blh buat entry bru ni..haha

sekian cerita saya..
Kompom klu ade cikgu tanda saya dapat E...aih...


Wednesday, May 1, 2013

cubaan..ehem2

Dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

aku tak tau ape akan jd dgn page ni..espeselly entry ni sebab aku sedang menghapdate menggunekan henpong en someone n intenet tlh pun dimasukkan.

Dalam excited dpt surf tenet tp di sudut hati nurani risau..n xberapa nak rela kne byr tiap2 bln...mane2 parti yang menang tak nak buat wifi yang laju giler ferrari lagi free ke?

Ok fine..jgn lauan org yg riak dgn intenet lembab ni...ah!yg pnting aku hepy dpt hapdate blog pasni...nak tdo dan esok pagi kompom sakit pale..



Xnk kje!!