Wednesday, July 11, 2012

Koleksi citer Hantuuuuuu~~~~~

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha Penyayang

ekceli, aku dah bosan tahap beruang terover hibernasi ni... aku bukak emel,fb, blog...tu la hari2...
bukak emel, layan emel dee...nasib bek dee ade wat layan2 gosip..
pastu bukak fb men game..
bukak blog, nak update tp xde idea...

tuuuuuuuuuuu je la hari2..
sebab bos besor gi Jepun..

*YEAY!!*

Aku redha je klu die nk gi sebulan...whuah3


so memandangkan bosan aku dah xboleh dibendung, molek lah kirenye kalau aku meroyan kat sini,..ye dak..
memule aku view dulu blog sendiri,amik mood nak taip..
bukak2 menyampah tgk page yang bersepah..
cutest mendenye...paling bersepah aku rasa..

pastu terbaca pasal aku takut dok opis sorang2..
tap!terus dapat idea nak cite ape...


ari ahad ari tu..aku gi mancing kat lombong area kkb tu..nak explain lombong yang mana pun xreti sebab kat kkb mmg banyak lombong .. tapi tu bukan topik asal sebab xdapat ikan langsung pun...wakaka

lepas dah bosan tu, kitorang -aku,ibu, adik- gi merendek...merendek ke mana??haaa...biar lah rahsia..
tempat yang tak jauh, tapi berjam nak sampai..

on the way tu bukak la cite hantu...

maka, 10 cite hantu yang terlintas kat kepala aku sekarang:
** intro bukan men panjang **

1. OBH
ingat lagi perkataan ni?ke dah tak guna dah.. kalau dulu masuk asrama memang paling tak sabar nak join bende alah ni la.. OPERASI BURUNG HANTU..tak sangka kat sekolah agama pun buat mende2 cam gini..tapi aku suke!bile gi camping, ni le aktiviti yang aku nak..tapi takut...whuah3
masa tu aku form 1, PBSM punye kot..aku lupe la..banyak sangat join persatuan..xtetap pendirian..haha
jalan kat luar sekolah tu memang gelap..aku ni pulak kalau gelap2 aku mengantuk..so sambil kiri kanan kawan aku pegang aku pejam mata..BOLEH??aku lelapkan mata sambil kaki berjalan..so, xla seram mana.. juz ade sekali sekala je bile kawan aku jerit2 aku bukak mata luas2 supaya aku xtido..nampak la 2 3 ekor cik cong terbaring tengah jalan.. ade yang folo la ape la..tapi ak lebih rela layan mata.. yang bengong nye bile dah kumpul ramai2 tu aku tak ngantuk lak..cait! terlepas segala kemisterian..
tapi ade 1 member aku ni...lelaki..nanges2 die cite...die nampak ade bende muka berdarah2 kat tiang lampu..bende tu seketul die je la..jauh dari org..selalunye hantu2 yang orang ni msti la duduk dekat2 kan sebab dorg pun takut..tp yang ni............erm...mungkin jugak die nak carik geng...haha
ada yang letak tempat len, jumpe tempat len..banyak la..gatal sangat nak buat mende camtu kan..bile jadik yang bukan2 baru nak gelabah..


2. hantu rajin bangun pagi..
ni pun kawan aku cite *esek kawan cite je..* . masa tu die baru  bangun tido..tetibe die tgk atas katil semua orang ngah duduk (duduk cam baru bangun tido). semua katil tau...tapi semua tunduk je..bile tengok cam pelik, die sambung tido balik..hampeh... bile dah boleh bukak lampu,dah siap mandi baru kecoh2..coz, time tu orang len dah gi mandi...so, sape yang duduk semua2 tu? ang pikiaq la sendiri..


3. hantu shut2
nape bile aku cite2 ni aku rasa cam aku penah cite bende ni? ah!lantak la..
hantu shut2 ni ske kacau time kitorang gi kelas malam. makin aku shut kat die, die shut kat aku balik.. berlagak!huh! pastu dengar cite dak2 laki gi carik antu ni sampai kene panggil dek ustaz.time tu mmg kecoh la.. terpikir gak kot2 ade yang berkenan nak jadi hantu...tu yang aku melawan tu..sekali die muncul depan kau,ha!mencicit...

4. hantu telepon
di suatu malam keliwon...sekumpulan senior baru balik dari bilik prep. lalu di sebuah lorong yang ade telepon..makanya seorang dari mereka, panggil je si A (bukan nama sebenar) menegur "ey..ni kan dah pkul 12 lebih..mane leh gune telipon lagi". member di sebelah hanya diam sambil menarik si A berlalu dari situ. sampai di bilik, si member membebel kat si A."apesal ko tegur?ko tak nampak ke tu bukan orang??"
erkk! kata si A.. terus si A lari2 balik bilik n baca yasin..sejak tu si A mengalami igauan yang menakutkan.. sentiasa terasa ade yang mengekori ..dan yang paling kronik bila si A demam n terpaksa berehat di bilik. nak dijadikan cite.. masa ngah pusingkan badan, ade 'member' yang ngah join baring kat sebelah dia..
WHUAHHHH!!!
terus si A balik kampung berubat......


5. hantu skodeng
akhirnye ade jugak cite yang melibatkan aku...haha
tapi...still!kawan aku yang cite..haha
malam2 bile bangun tido, kawan aku nampak ade bende ngah duduk sebelah aku..
tu je?
haah...tu je...
aku?
kalau dah tido xde maknenye nak bangun...kalau terbangun pun kompom aku tido balik..minah rabun pusing2 pandang mane2 pun nampak kembang je..aih....


6. hantu sunsilk
cite ini tidak menggunakan nama sebenar


F: wey T, kenapa ko nanges malam tadi?
T: haa!!! baru aku teringat... malam tadi ko men2 rambut aku ke?
F: haah..kenapa?
T: malam tadi ade bende kat sebelah aku , rambut berjurai nak ngorat aku.. (ngorat tu aku yang tambah)
F: ala...sory la...patut la...kuat betul ko pegang tangan aku..
T: eh..mane ade aku pegang tangan ko...
F: abeh tu????


---cite ni aku ubah sebab ngah bosan...haha...cite sebenar, F men2 rambut T bawak kedepan sampai tutup muka T.pastu bile T terjaga dia nampak bende yang rambut tutup muka ngah ngadap dia.die toleh kat F n pegang tangan F sambil nanges2 sampai tertido...pastu die leh lupe kes tu??mantop! kalau aku sampai pagi mata aku mesti tersengkang punye---


7. hantu modes
modes tu ape?hahaha...malu nak sebut PAD..
ni mmg pemes la ni..lagi2 masa form 1..time tu aku tak tau la senior nak takut2kan ke ape..tapi aku tak takut sebab time tu aku kanak2 lagi..belum jadi anak dara.. bile dah jadi anak dara ni memang esek teringat je la..
tapi kelakar cite ni...
M (tetap bukan nama sebenar sebab cite ni mmg xdisebut namanya) ni geli nak cuci modes die sendiri..so bile cuci tu die selalu basuh tak bersih n pijak2 je pastu ade sekali tu, darah tu terpercik pastu die suara
"sampai ati mama pijak kite"
KAHKAHKAHKAH!!!!
tergelak2 aku dengar cite ni... sekarang ni aku esek terbayang je camni





darah camni cakap "mama...cuci kite bersih2 ey..."hahahahahahahahaha


8. hantu sunlight
tadi sunsilk..ni sunlight plak..
ni ibu cite..dolu2 masa kat umah lama makcik aku datang tido kat umah..tapi depa xleh tido sebab esek dengar bunyik tapak kaki...yang peliknye, kitorang yg ngah kecik2 time tu xde lak kene pape,,syukur la.. pastu kuar cite, org yg dok umah tu dulu pun penah cakap malam2 selalu ade orang tolong basuhkan pinggan mangkuk die.. mak aku jawab le "besnye...napa la die tak tolong basuhkan pinggan mangkuk kat umah tu masa kite duduk situ..dah la time tu korang kcik2 lagi..kadang2 memang xsempat nak basuh pun"
pergh!masyuk... saje je pinggan mangkuk, baju nak basuh kumpul banyak2, baju nak iron longgok2kan..balik2 keje dah de orang basuhkan, bau dah siap lipat segala..beriron sume..balik2 lap kaki je..banyak cekadak!!


*gigih jugak nak taip 10 cite..mesti xde org baca sampai 10...haha*


9. hantu punye orang
ni xyah cakap la..sape lagi kalau bukan penyamun yang samun aku tu?? kan ke hantu namanya...menimbulkan igauan ngeri pisau panjang die tu..ngek giler lahabau! aku lagi rela tengok cite hantu kat slot seram tv3 tu sorang2 dari kene samun kat tepi jalan, samar2 sorang2..sakit jiwe aku bile ingat..ngah doa pun leh teringat.. see u in akhirat court dude!!huh! melainkan ko pulangkan balik beg korea, botol air, payung n henpon sony aku...henpon sony tu kalau dah jual, aku sanggup beli balik laaaa....bagi la balikkkkk.....HANTU PUNYE ORGGGG!!!!!!!!!!


10. hantu hanti
bunyik kerusi yang ditarik..bayang2 budak ngah berlari2..orang ngah bermesyuarat..orang tua yang tegur masa bukak lampu.. tak rasa cam aku ni gile ke suke bayang bende2 camni bile duk sorang2? tapi tu xseseram aku terbayang orang datang bawak pedang ceroboh opis aku tibe2..curik barang2 opis masa aku sorang je kat sini.. lagi seraaaammm  hokeyyyyy.... otak aku mmg xde cas positip dah sekarang...di belenggu rasa takut.. dah la xready nak mati lagi... -org xready sebab tau byk dose-
aihhh....


p/s: bosan kan..hahaha...dulik hape aku.. 

4 comments:

eeqa~ said...

ok kakpah! aku hengat yang PBSM tuh! Seriously! aku pun pejam mata kutttt... huuuu -.-"

gades kecik said...

salam.. nice blog..
jom folow2 jom.:)

syarifah nur farhana said...

hahahaha...tu pun xmasuk kan cite ko yang ko dengar org men congkak bawah katil tu...haha

syarifah nur farhana said...

insyaallah...=)